Χαλκίδα: Το κάστρο Καράμπαμπα σε βουβό φίλμ του 1970

καραμπαμπας

Βρισκόμαστε στη Χαλκίδα, πρωτεύουσα της Εύβοιας. Το ένα τμήμα της πόλης εκτείνεται σε ένα τμήμα της Εύβοιας, το δε άλλο στη Στερεά Ελλάδα.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στην ηπειρωτική πλευρά, αυτόν της Βοιωτικής ακτής, ο κινηματογραφιστής επισκέπτεται το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα στον λόφο Φούρκα. Χαλκίδα: Το κάστρο Καράμπαμπα σε βουβό φίλμ του 1970

Σε πρώτο πλάνο μια γυναίκα στέκεται μπροστά σε μία καμάρα που έχει θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο. Η συντροφιά του κινηματογραφιστή περιηγείται τους χώρους του πέτρινου φρουρίου στα διαφορετικά επίπεδά του.

Η συντροφιά απαθανατίζεται σε διάφορα σημεία του φρουρίου με φόντο την πόλη της Χαλκίδας και στο βάθος το Μεσσάπιο όρος ή Κτυπάς.

Πλάνο στο εμβληματικό για τη Χαλκίδα ξενοδοχείο Lucy, στη νησιωτική πλευρά της πόλης. Πανοραμικό της παραλίας της Χαλκίδας, αποκαλύπτει στοιχεία της παραθαλάσσιας αστικής δόμησης και τα νότια περίχωρα της πόλης. Ένα γενικό της εξωτερικής πλευράς των τειχών του κάστρου, μία πύλη του, επισκέπτες φτάνουν ή αναχωρούν, κι απέναντι στη νησιωτική Χαλκίδα διακρίνουμε τον Ιερό της Ευαγγελίστριας.

Τέλος, η συντροφιά του κινηματογραφιστή ξεκουράζεται σε ζαχαροπλαστείο με υπέροχη θέα.

Πηγή aylonfilmarchives.com/