Χρήστος Παγώνης για Δημοτική Αγορά Χαλκίδας: “Η σημερινή Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Έργων καταψήφισαν σε όλες τα φάσεις τα σχέδια … Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι πανηγυρίζουν για τα εξαίρετα αυτά σχέδια και την έναρξη των εργασιών.”

ΠΑΓΩΝΗΣ

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Επικεφαλής της Παράταξης Γέφυρα προόδου και ελπίδας κ. Χρήστος Παγώνης, σχετικά με την έναρξη των εργασιών και την υπογραφή της σύμβασης για την Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας, όπου λίγες ημέρες πριν η Δήμαρχος κ. Βάκα και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός παρευρέθηκαν.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλη η Χαλκίδα και όχι μόνο, υποδέχτηκε την είδηση της εγκατάστασης του εργολάβου για την εκκίνηση των εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής αγοράς Χαλκίδας».

Ένα έργο που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Παγώνη αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Σεπτέμβριο 2014.

Την εποχή εκείνη υπήρχε το απόλυτο κενό, για το συγκεκριμένο έργο.
Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν απορριφθεί.
Από την τραγική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής 1999- 2002 που προέβλεπε την αντιπαροχή μέχρι την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής 2002-2006, που απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινήσαμε μία, συντονισμένη, μεθοδευμένη και συστηματική προσπάθεια για την αποκατάσταση του εμβληματικού έργου της Δημοτικής αγοράς η οποία είχε μετατραπεί, λόγω της εγκατάλειψής της, σε υγειονομική βόμβα, σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων σε χώρο διαφόρων παραβατικών ενεργειών.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι από τον χώρο της Αγοράς τον Οκτώβριο του 2014 απομακρύναμε 60 τόνους απορρίμματα τα οποία διαχρονικά είχαν συγκεντρωθεί εκεί, χωρίς ποτέ κανένας και καμία αρμόδια Αρχή να έχει δείξει ενδιαφέρον για την απομάκρυνσή τους.

Περιφράξαμε το οικόπεδο της Δημοτικής Αγοράς, κατεδαφίσαμε όλες τις πρόσθετες κατασκευές και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινήσαμε την προσπάθεια αποκατάστασης.

Στην προσπάθεια μας αυτή, δυστυχώς, στάθηκαν απέναντι Βουλευτές του Νομού καθώς και μία ομάδα πολιτών οι οποίοι παρενέβαιναν σε κάθε δημιουργική προσπάθεια για την αποκατάσταση της Δημοτικής αγοράς, με την δικαιολογία ότι ο Δήμος με τα σχέδια του την καταστρέφει.

Αλλά, φευ, τα σχέδια αυτά εγκρίθηκαν πανηγυρικά και επανειλημμένα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων μνημείων και το Υπουργείο Πολιτισμού σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις.

Αλήθεια το Υπουργείο Πολιτισμού ήθελε με αυτό να καταστρέψει την ιστορική μνήμη για την Δημοτική αγορά;

Ή μήπως οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούσαν σκοπιμότητες και συμφέροντα;

Τα ερωτήματα βεβαίως αυτά έχουν απαντηθεί από τις αποφάσεις του ΥΠΠΟ για την έγκριση των ενεργειών του Δημάρχου Χρήστου Δ. Παγώνη και του συνόλου της Δημοτικής Αρχής της περιόδου 2014 – 2019.

Στο σημείο αυτό επιθυμώ να εξάρω την καίρια, αποφασιστική στάση του τότε Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Λάμπρου Γκάνη του οποίου η παρέμβαση και η νομική τεκμηρίωση για την νομιμότητα της διαδικασίας που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή κατά την εξέλιξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ήταν καθοριστκή. Χωρίς την δική του θετική εισήγηση κατά την κρίση της νομιμότητας η Δημοτική αγορά θα παρέμενε για χρόνια ένα ερειπωμένο κουφάρι στο Κέντρο της Πόλης.

Και βεβαίως εξίσου σημαντική και η συμβολή του κ. Γιάννη Λάμπρου, εκπροσώπου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ερέτριας – Αμαρύνθου, ο οποίος με την θετική του ψήφο έδωσε την πλειοψηφία και εγκρίθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης του Έργου.

Οι διαδικασίες κράτησαν 5 χρόνια. Η σημερινή Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Έργων ως μέλη της Δημοτικής Αρχής καταψήφισαν σε όλες τα φάσεις τα σχέδια για την Δημοτική Αγορά. Όταν δε εισήχθη το θέμα της έγκρισης των προσχεδίων για την Δημοτική Αγορά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αντιδήμαρχος έργων κος Γουρνής, όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης των Σχεδίων, υπέβαλε προσφυγή για την ακύρωση της ανάθεσης του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου με το αφήγημα της έλλειψης νομιμότητας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο για πάνω από 5 μήνες.

Σήμερα, Αλλοίμονο, οι ίδιοι άνθρωποι πανηγυρίζουν για τα εξαίρετα αυτά σχέδια και την έναρξη των εργασιών.

Τι να πει κανείς; Παρόμοιες ενέργειες, που βεβαίως δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο στο Δήμο μας, μαρτυρούν τουλάχιστον ανευθυνότητα.

Αν υπήρχε λίγος αυτοσεβασμός, εκείνοι που με συγκεκριμένες ενέργειες προσπάθησαν να ακυρώσουν την έναρξη του Έργου της Δημοτικής Αγοράς, τουλάχιστον δεν θα έπρεπε σήμερα να κομπορρημονούν φωτογραφιζόμενοι στο εργοτάξιο που άρχισε να στήνεται.
Αν μη τι άλλο είναι και αντιαισθητικό.

Και το τραγικότερο!
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Δ. Παγώνης είναι κατηγορούμενος με την κατηγορία ότι δεν φρόντισε για την Προστασία του Μνημείου της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.
Μάρτυρες κατηγορίας μέλη της Ομάδας που πολέμησαν με φανατισμό τα σχέδια Αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς που συνέταξε ο Δήμος μέσω Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Τις μέρες μας Ζούμε και αυτά!!!!
Πρέπει να δίνουμε καθημερινά την μάχη για το Αυτονόητο.
Τι κρίμα!!!!

Διαβάστε Επίσης:

Επεισόδιο στην Ερέτρια: Παρέα 25 νεαρών παρενοχλούσαν ντόπιο – Συνελήφθη ένας ανήλικος Αλβανός

Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια: Τον καταπλάκωσε το τρακτερ του την ώρα της δουλειάς

185 ευρώ για τρία αυτοκόλλητα έδωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας – Ούτε χρυσά να ήταν!

Σοβαρό Τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βρέθηκε μέσα σε χαντάκι στον κόμβο της Ερέτριας [ΦΩΤΟ]

Ψαχνά Ευβοίας: Έφυγε από την ζωή ο 55χρονος Ανέστης Πριόνας

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1