Χρήστος Σαμαράς: “Η τύχη… των εσόδων από αιολική ενέργεια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου την περίοδο της θητείας του Δημήτρη Θωμά”

Χρήστος Σαμαράς Δημήτρης Θωμάς

Επιστολή απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Διστυών Χρήστος Σαμαράς σχετικά με δημοσίευμα του πρώην δημάρχου Δήμου Κύμης Αλιβερίου…

Μετά το δημοσίευμα της 11ης Δεκεμβρίου 2020 σε τοπική εφημερίδα, σχετικό με την δήλωση του κ. Δημήτρη Θωμά για κατάθεση από μέρους του μήνυσης εναντίον μας, για συκοφαντική δυσφήμηση, δημοσιεύουμε το παρόν, όχι με διάθεση για κάποια μορφή υπεράσπισής μας, αλλά για στήριξη των ανθρώπων που αγωνιούν και προσπαθούν στις Κοινότητές τους καθημερινά να δώσουν λύσεις σε προβλήματα για τα οποία η επίλυσή τους απαιτεί χρήματα.

Τζοβάννα Γκόγκου: “Ο Ψαθάς Μπερδεύει την θέση του σαν Δήμαρχος από αυτή του ιδιώτη…λες και ο Δήμος είναι τσιφλίκι του”

Στους Προέδρους και τα Συμβούλια Κοινοτήτων που μεριμνούν να σταθούν με περηφάνια και αξιοπρέπεια υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους, αναμένοντας τα έσοδα από ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που όπως γνωρίζουν οι πολίτες, αποδίδονται από τους αρμόδιους φορείς, οργανισμούς (ΔΕΣΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ) στον Δήμο και διατίθενται σε ποσοστό 80% για έργα στις Κοινότητες από τις οποίες προήλθαν ( όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί Α.Π.Ε) και το 20% αυτών των εσόδων μπορεί ο Δήμος να το διαθέσει στους ΟΤΑ, από την εδαφική περιφέρεια των οποίων διέρχεται η γραμμή σύνδεσης του σταθμού με το Σύστημα ή το Δίκτυο.

Βεβαίως και οι αναφερόμενοι φορείς-οργανισμοί ,καταθέτουν -σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων- τα έσοδα, σε λογαριασμό του Δήμου μέχρι και το τελευταίο λεπτό από το ευρώ. Πώς εξάλλου θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα γι’ αυτό.

Το πρόβλημα όμως αρχίζει από εδώ και πέρα. Παρά τον νόμο, που ορίζει κατηγορηματικά, που πάνε τα έσοδα, εντούτοις, δεν διατέθηκε στις Κοινότητες το διάστημα της δημαρχίας του κ. Θωμά ούτε ένα ευρώ!

Φαίνεται πως η τύχη… έπαιξε άσχημο παιχνίδι! Είχαμε δυσμενή κατάληξη της υπόθεσης η οποία έδινε ελπίδες για ευτυχή.

Εκφράζουμε στα ίσια την αιολική μας αμφισβήτηση, δεν λέμε αερολογίες!

Οι Πρόεδροι με συνεχείς παρεμβάσεις τους, συζητήσεις, επικλήσεις, αναφορές, συνεδριάσεις, αναρωτιούνται: Πού πήγε όλος αυτός ο Βοριάς πλούτου τόσα χρόνια κ. Θωμά; έκανε φτερά;
Τα σκόρπισε μήπως η ανακυκλική ασυδοσία σου;

Μάλλον εδώ έχουμε να κάνουμε με σκοτεινή αντενέργεια, πού πήγαν;

Στη λογική πάντα βεβαίως -όπως έχει όλα αυτά τα χρόνια αποδειχθεί – της παραβίασης των κανόνων, νόμων από μέρους του, όλα είναι και λειτουργούν με κανόνες λογικής σήψης. Ο κόσμος του ήταν και είναι επίπεδος, όπως αυτός νομίζει, για να μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή διεμπλοκή με τον εαυτό του.

Δήθεν , με τερτίπια ευαίσθητης αναισθησίας(αφού τα έχει υπολογίσει όλα και έχει διαπράξει τα χειρότερα), έρχεται ως κήνσορας να διδάξει ήθος, με δοξασμένη φαρισαϊκή παράδοση. Ντουφεκιές στον αέρα, αυτό κάνει. Έλεος!

Ούτε υπόνοια για αυτοκριτική. Ανεμοδέρνεται .Πάντα παρορμητικός στις αιτιάσεις και επισημάνσεις του.

Το χρήμα του Δήμου είναι δημόσιο, υπερασπιζόμαστε το συμφέρον των πολιτών και μόνο, δεν είναι δικά μας.

Είναι πολλά τα χρήματα, Θωμά…

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο