Δελτίο τύπου της Τζοβάνας Γκόγκου για τις πλημμύρες στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

120445828 658236131761682 6961200600229627896 n

Δελτίο τύπου εξέδωσε η επικεφαλής της Μείζων Αντιπολίτευσης Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Τζοβάνα Γκόγκου σχετικά με τις πλημμύρες που υπέστηκε ο Δήμος…

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ψαχνών – Τις αλυσίδες έκοψε ο Δήμαρχος και έληξε η κινητοποίηση

Οι πλημμύρες της 09/08/20 στον Δήμο μας κατέδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέριμνας και διεκδίκησης για αντιπλημμυρικά έργα, την αδυναμία διαχείρισης έκτακτων αναγκών αλλά και την επιλογή μιας πολιτικής του Δημάρχου να μην προτάσσει μελέτες και έργα υποδομής και επιβίωσης που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Οι περιοχές που επλήγησαν ήταν ήδη χαρακτηρισμένες και γνωστές στην Δημοτική αρχή ως επικίνδυνες για καταστροφές από πλημμύρες καιρό πρίν.Όπως επίσης γνωστή ήταν η άμεση ανάγκη για θωράκιση των καμμένων περιοχών του 2018 και 2019.Τρεις μέρες δε πριν τις πλημμύρες υπήρχε ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα που μας κόστισαν ανθρώπινες ζωές και καταστροφή περιουσιών.

Ο Δήμος μας από το 2019 κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη που σημαίνει ότι υπήρχε η δυνατότητα αυτή την περίοδο να γίνουν έργα ξεπερνώντας χρονοβόρες διαδικασίες επιταχύνοντας όλες τις διαδικασίες.Ομως η ανικανότητα για την εκτέλεση των έργων μας βάζει για δεύτερη φορά σε έκτακτη ανάγκη με το υπ αριθμ. 5894 έγγραφο για παράταση έκτακτης ανάγκης έως τις 15/02/21.
Δηλαδή τώρα είμαστε σε έκτακτη ανάγκη στο τετράγωνο περιμένοντας το εις τον κύβο .

Πότε τελικά θα τελειώσουν τα κατεπείγοντα έργα που προβλέπονται από τέτοιες καταστάσεις;
Ο Δήμαρχος όφειλε να έχει σχέδιο οργανωμένο με καθορισμένους ρόλους διοίκησης πριν,κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή όπως προβλέπεται.

Το οφείλει εδώ και 7 χρόνια που οι δημότες του εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του Δήμου και την ποιότητα της ζωής τους. Στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο μετά την τραγωδία η αξία αυτής της εμπιστοσύνης φάνηκε από την απόφαση του Δημάρχου να βάλει 13ο θέμα το θέμα των αποζημιώσεων των Δημοτών.

Σ’ αυτό το συμβούλιο εκτός από ευχολόγια δεν ακούστηκε κάτι άλλο.Καμμια ανάληψη ευθύνης καμμία “σωστή”συγνώμη κανένας σχεδιασμός.Κοροιδία και στρουθοκαμηλισμός! Διαχρονική απαξίωση,της ζωής ,της κατοικίας και του περιβάλλοντος στον Δήμο μας (φωτιές, πλημμύρες,νερό,και έρχονται και οι ανεμογεννήτριες) όλα αυτά τα χρόνια με δήμαρχο τον κο.Ψαθά .

Τώρα ας εστιάσει ο καθένας μας ,στο πεδίο ευθύνης του και όσον αφορά τις υποδομές να εστιάσει ο Δήμος με την αρμόζουσα στις περιστάσεις σοβαρότητα.
Ως Μείζων Αντιπολίτευση συμπαραστεκόμαστε και συνδράμουμε για να έρθει πάλι η ομαλότητα ,όσο αυτό μπορεί να ξαναγίνει και δηλώνουμε ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή πορείας στον Δήμο μας,και επιβεβλημένη η άμεση και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και η παροχή των αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν και το δικαιούνται απόλυτα.

Η Επικεφαλής της
Μείζονος Αντιπολίτευσης
Τζοβάννα Γκόγκου

Ειδήσεις Σήμερα: 

Στο κενό οι καταγγελίες του συκοφάντη blogger κατά λειτουργών της δικαιοσύνης

Τέσσερις συλλήψεις από την ΟΠΚΕ εχθές και σήμερα σε Αρτάκη και Χαλκίδα – Κατάσχεση συσκευασιών με Κοκαΐνη και Ηρωίνη

Χαλκίδα Ευβοίας: Άγνωστος μαχαίρωσε 25χρονο σε κεντρικό σημείο

Χαλκίδα Ευβοίας: Επ αυτοφώρω 2 αλλοδαποί με κάνναβη και κοκαΐνη το βράδυ της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr