Δέσμη έργων και παρεμβάσεων κατέθεσε η ΠΣΤΕ στην Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας – Καταλογισμό ευθυνών ζητά ο Φάνης Σπανός

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΧΡΟΝΙΑ FOTIA EVIATHEMA

Δέσμη έργων και παρεμβάσεων για την αναγέννηση της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας κατέθεσε στην κυβέρνηση χτες, Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Η δέσμη έργων και παρεμβάσεων που κατέθεσε και διεκδικεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

  1. Περιλαμβάνει άμεσες και μεσοπρόθεσμες – στρατηγικές προτάσεις, στα πεδία της κοινωνικής πολιτικής, του περιβάλλοντος, των υποδομών, της επιχειρηματικότητας, της δημογραφίας, της ενέργειας.
  2. Απαντά στις προκλήσεις και καλύπτει τις ανάγκες συνολικής ανασυγκρότησης του τόπου, αλλά και δημιουργίας μιας προοπτικής για την πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ενδεικτικά, στην πρόταση για την ανασυγκρότηση περιλαμβάνεται το σύνολο των έργων του βόρειου διαμήκους οδικού άξονα, όπως επίσης, έργα πρωτογενούς τομέα, καθώς και ειδικές πολιτικές για κλάδους όπως οι ρητινοσυλλέκτες, αλλά και ο Τουρισμός.

Στις άμεσες παρεμβάσεις αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι απαραίτητες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα, στις ορεινές και πεδινές κοίτες των ρεμάτων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να διερευνηθούν διεξοδικά τα αίτια της μεγάλης καταστροφής της βόρειας Εύβοιας και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

«Κάτι τέτοιο θα προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πληγέντες συμπολίτες μας, αλλά θα αποτελέσει και πολύ χρήσιμο διδακτικό υλικό για την αποτροπή μιας νέας εφάμιλλου μεγέθους καταστροφής σε οποιαδήποτε περιοχή της πατρίδας μας. Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας, όσο και των πάσης φύσεως αρχών, για να συνδράμουμε στη διερεύνηση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σε ότι αφορά τη δέσμη μέτρων, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις προτάσεις που κατέθεσε προς την Κυβέρνηση, καθορίζει ένα αφετηριακό πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων και παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ανασυγκρότησης, συνεργαζόμενη με τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς και συμμετέχοντας στην ad hoc εθνική επιτροπή ανασυγκρότησης».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι χάρη στη δύναμη αυτών των ανθρώπων και τον πλούτο του τόπου, «ο χρόνος θα κυλήσει μπροστά για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας», για να κλείσει λέγοντας με σαφήνεια: «Το δικαιούνται. Τους το οφείλουμε».

5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χαλκιδέος ιστιοπλόος Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Ρεπόρτερ του CNN με μπούρκα στην Καμπούλ – Πριν και αφού έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν

Φωτιά στην Εύβοια: Ο Σάκης Ρουβάς δίπλα στους πυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας

Ξένιος Ζευς: “Θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη και Σωματεία της estiasigreece…έδειξαν έμπρακτα την ακλόνητη ευαισθησία τους”

Συγκλονίζει ο Βασίλειος Κωστέτσος με την ανάρτησή του από τη Βόρεια Εύβοια – «Γονάτισα! Έκλεισα τα μάτια μου κρατώντας τα δυο μου χέρια σφιχτά στο πρόσωπο μου»

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι