Αποκάλυψη – Εύβοια: Διαδικτυακές επιθέσεις σεξιστικού χαρακτήρα από αιρετούς της Κύμης σε κυρίες του τοπικού συμβουλίου

Νέο έργο 26

Καταγγελία για σεξιστικού ύφους επιθέσεις από τον Δημοτικό σύμβουλο Κύμης Κώστα Καρτελιά και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγγελο Μαργέλη καταθέτουν με επιστολή τους στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου οι τοπικές σύμβουλοι Κύμης κυρίες Αικατερίνη Κουτέλου και Αικατερίνη Γαλάνη.

Δυστυχώς η κατάσταση με το ύφος που περνά από το διαδίκτυο προς την κοινωνία ο Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρτελιάς (κρυπτόμενος κάτω από το μανδύα της δήθεν ποιητικής αδείας) έχει ξεφύγει ενώ αυτή τη φορά συνεπικουρείται και από τον πρόεδρο της παράταξης των νέων οριζόντων Άγγελο Μαργέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Καρτελιάς έχει εκλεγεί με την παράταξη του Κ.Κ.Ε που είναι ένας πολιτικός χώρος που σέβεται στο έπακρο τις προσωπικότητες και την παρουσία των γυναικών στα κοινά ενώ παλιότερα αν κάποιο μέλος έδειχνε τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά το διέγραφαν χωρίς δεύτερη σκέψη..Φαίνεται ότι και ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος περνά την δική του αξιακή κρίση.

Το κείμενο των δυο κυριών προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου (που συνεδριάζει αυτή την ώρα) προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους δεν επιδέχεται περαιτέρω ανάλυσης και περιγράφει την αισχρή επίθεση κατά δυο κυριών που δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα ώστε να τυγχάνουν τέτοιας απαξιωτικής και αισχρής συμπεριφοράς.

Προς
τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
κ. Αθανάσιο Μπουραντά
και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Κυρίες και κύριοι

Μετά λύπης μας το τελευταίο διάστημα έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, μια σειρά αναρτήσεων στο ιντερνετ, με περιεχόμενο που θίγει βάναυσα κάθε έννοια ισότητας των φύλων, καθώς επίσης και σεξιστικού περιεχομένου, προωθώντας ξεπερασμένα έμφυλα στερεότυπα και ρόλους, προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες που εκπροσωπούμε και οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την ανοχή απέναντι σε όλα αυτά.

Όταν μάλιστα αυτές οι αναρτήσεις έχουν γίνει από εκλεγμένους πολίτες σε καίριες θέσεις του Δήμου μας, λειτουργούν ως αρνητικά παραδείγματα και μάλιστα πολλαπλασιαστικά.

Αναρτήσεις φωτογραφιών από λογαριασμούς χρηστών, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδειά τους, είναι επίσης ένα φαινόμενο που θα πρέπει να στηλιτευτεί και να αποδοκιμαστεί έντονα.

Εν προκειμένω, φωτογραφία που αναρτήθηκε χωρίς άδεια από τις εικονιζόμενες, χαρακτηρίσθηκε από τον σχολιαστή ως στιγμιότυπο από “Καλλιστεία”..,ενώ στην Ευρώπη έχουν ήδη αποφανθεί ότι πρόκειται για μια διοργάνωση σεξιστική (Εφημερίδα EFSYN 4/11/21), χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως απαρχαιωμένη καρικατούρα για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Επίσης επιθετικοί προσδιορισμοί όπως: “Τσόκαρο/ Γόβα / Σταχτοπούτα” αναλύοντας μάλιστα ετυμολογικά τη λέξη Σταχτοπούτα ως: Στάχτη- καμμένο χαρτί και πούτα από τη λατινική λέξη-εκδιδόμενη γυναίκα.., είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται στις μέρες μας από όλους και ειδικά από αιρετούς, που για άλλους λόγους ψηφίσθηκαν από τους πολίτες να υπηρετούν.

Επιπρόσθετα πρέπει να τονίσουμε, ότι αναρτήσεις αυτού του είδους προκαλούν το κοινό αίσθημα και ταυτόχρονα οδηγούν σε πλήθος αρνητικών συνεπειών, όπως:

. Αγανάκτηση και δυσφορία από το οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον των θιγομένων προσώπων
. Παρεμπόδιση της επιτέλεσης του έργου που απορρέει από τις αρμοδιότητές τους και για τις οποίες αντί να επιβραβεύονται, αντιθέτως στοχοποιούνται και λοιδορούνται

* Ας αναλογισθούν λοιπόν οι κύριοι αυτοί, αν η συμπεριφορά αυτή είχε αποδέκτες όχι εμάς, αλλά δικά τους αγαπημένα-συγγενικά πρόσωπα, όπως συζύγους και θυγατέρες, πως θα ένοιωθαν και πως θα αντιδρούσαν..
Για τους παραπάνω λόγους, επειδή τέτοιου είδους αναρτήσεις και σχόλια είναι απαράδεκτα διότι:

1)Υποτιμούν το ρόλο της Γυναίκας, που παντού στην Υφήλιο αγωνίζεται να βρει τη θέση που της αξίζει

2)Βλάπτουν το θεσμικό ρόλο εκλεγμένων γυναικών, προσβάλλοντας ταυτόχρονα το σύνολο των πολιτών που τις ψήφισαν

3)Λειτουργούν αποτρεπτικά σε πολίτισσες που θα ήθελαν ενδεχομένως στο μέλλον να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά, φοβούμενες τις συνέπειες, αντικρίζοντας τέτοιες εικόνες και σχόλια

4)Φέρνουν πολύ πίσω τον τόπο και τη σύγχρονη Ελλάδα

Για όλα τα ανωτέρω, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου :

1)Την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών
2) Την προστασία από τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον για όλες τις γυναίκες
3)Τη δημόσια συγνώμη προφορικώς και γραπτώς και την άμεση απόσυρση από το διαδίκτυο των σεξιστικών αυτών αναρτήσεων, σχολίων και της φωτογραφίας η οποία αναρτήθηκε χωρίς την άδειά μας από τον κ. Καρτελιά Κων/νο-Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, καθώς και των σχολίων στην εν λόγω ανάρτηση που έγιναν από τον κ. Μαργέλη Άγγελο Πρόεδρο της Κοινότητας Κύμης, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και τον κ. Λάμπρου Κων/νο-Τοπικό Σύμβουλο της Κοινότητας Κύμης, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, καθώς επίσης της ανάρτησης με το υβριστικό περιεχόμενο (σταχτοπούτα-γόβα κλπ) από τον κ. Μαργέλη Άγγελο-Πρόεδρο της Κοινότητας Κύμης.

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Κοινότητας Κύμης

Αικατερίνη Α. Κουτέλου
Αικατερίνη Γ. Γαλάνη

Διαβάστε Επίσης:

Φρίκη στην Κάρυστο: Πέταξαν στην θάλασσα μωρό κατσικάκι και το άφησαν να πνιγεί

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στα Ψαχνά – ΙΧ συγκρούστηκε με κολόνα φωτισμού [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός συνδικαλιστής Βασίλης Τάρλας

Θλίψη στην Εύβοια – Πέθανε πρώην Αντινομάρχης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Εύβοιας: Εξαφανισμένος ο αλλοδαπός μετά την καταγγελία βιασμού

Τραγωδία στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του

ΣΟΚ στην Εύβοια: Καταγγελία βιασμού από 19χρονη – “Μου πρόσφερε ναρκωτικά και πήγε να με βιάσει”

Τραγωδία στην Νότια Εύβοια – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι

Χαλκίδα: Φωτιά στο Λαός και Καλαμάκι – Εκκενώθηκε το κτήριο [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια