Δήμος Χαλκιδέων: Σχεδιασμός ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Τένις μέχρι τη Σουβάλα

Untitled 6

Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Τένις μέχρι τη Σουβάλα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.
Με αφορμή την πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, στην οποία ο Δήμος ετοιμάζεται να υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα απέστειλε σχετικό έγγραφο στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας, προκειμένου να αιτηθεί τις απαραίτητες ενέργειες για επανακαθορισμό των χερσαίων ζωνών της περιοχής και τη σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού, καθώς το παραλιακό μέτωπο αποτελεί χώρο αρμοδιότητάς του.

Έρχεται η αποκάλυψη των ΜΜΕ της Εύβοιας που εξαπάτησαν το Δημόσιο – Την προσεχή εβδομάδα η λίστα με τα ποσά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Στην επιστολή ανέφερε τα εξής:
“Λαμβάνοντας υπόψη την υποβαθμισμένη εικόνα (αισθητικής, προσβασιμότητας κλπ) του παραλιακού μετώπου από το Δασαρχείο μέχρι και τη παραλία Σουβάλας, αλλά και τις προοπτικές που θα προκύψουν για τη περιοχή από πιθανό ολοκληρωμένο χωρικό σχεδιασμό (ανάπλαση παραλιακού μετώπου), με γνώμονα την ανάδειξη και ανάπλαση του αστικού χώρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς, παρακαλούμε:
α) για τις δικές σας ενέργειες για καθορισμό με χερσαία ζώνη του παραλιακού τμήματος του Β. Ευβοϊκού, από Δασαρχείο έως Φάρο Κακής Κεφαλής, στο οποίο υφίστανται λιμενικές εγκαταστάσεις, και
β) για τη σύμφωνη γνώμη,
προκειμένου, ο Δήμος Χαλκιδέων αξιοποιώντας τη πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, να υποβάλει πρόταση με θέμα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής από Τένις μέχρι Σουβάλα, χώρος αρμοδιότητας σας, που αποτελεί σημαντικό τμήμα της θαλάσσιας προβολής της πόλης της Χαλκίδας στο Β. Ευβοϊκό. “
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας, σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, δήλωσε σύμφωνος ως προς την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και διασφάλισε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ειδήσεις και Νέα από την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι της Εύβοιας 24/7 από το eviathema.gr, την πιο έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της Εύβοιας.