in

Δήμος Χαλκιδέων – Σωματείο Εργαζομένων: “Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την συνάντηση με την δήμαρχο…σαφείς απαντήσεις δεν λάβαμε στα περισσότερα από τα αιτήματά μας”

Δήμος Χαλκιδέων - Σωματείο Εργαζομένων

Δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, σχετικά με την συνάντηση που είχε με την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Την  Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η, αιτηθείσα από τις 3 Ιανουαρίου, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων με την Δήμαρχο κ. Ελένη Βάκα.

Το Προεδρείο υπέβαλε στην κ. Δήμαρχο υπόμνημα με τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και αφορούν μεταξύ άλλων:

  • Την ελλιπή συντήρηση του στόλου των οχημάτων και τους κινδύνους που αυτή ενέχει.
  • Την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, με μέγιστο πρόβλημα στις Υπηρεσίες των Δημοτικών Ενοτήτων, την απαξίωσή τους και την υποκατάστασή τους σε πολλές περιπτώσεις από εργολάβους με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να χάνουν το Δημόσιο χαρακτήρα τους και να ανοίγουν κερκόπορτες στα μικρά και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Τις τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής στο Εργοτάξιο.
  • Την απαίτηση για διεξαγωγή κρίσεων, ώστε να υπάρξει αξιοκρατία στις Θέσεις Ευθύνης.
  • Την απόδοση των δεδουλευμένων υπερωριών των Διοικητικών Υπαλλήλων καθώς και εκείνων που εργάστηκαν για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα του Αυγούστου του 2020.
  • Την φύλαξη των Κ.Ε.Π. και την προστασία των εργαζομένων τους, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα επιθέσεων από συναλλασσόμενους Πολίτες που αντιδρούν στην τήρηση μέτρων προστασίας κατά του covid.
  • Την τήρηση από τον ιατρό εργασίας του προγράμματος εμβολιασμού και τον προγραμματισμό των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων των εργαζομένων.
    Τέλος έγινε αναφορά στο φλέγον ζήτημα των μαζικών μετακινήσεων εργαζομένων των τελευταίων ημερών.

Η κ. Δήμαρχος αφού συνεχάρη το νέο Δ.Σ. του Σωματείου δήλωσε ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Ξεκινώντας το λόγο, αφού μας είπε ότι για όλα φταίει ο covid, στην αναφορά της για την αναμενόμενη προμήθεια νέων μηχανημάτων σε λίγους μήνες, δεν μας διευκρίνισε τι ακριβώς θα γίνει στο μεσοδιάστημα με τα υπάρχοντα προβληματικά και ίσως επικίνδυνα οχήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αφού μας έκανε παρατήρηση γιατί ήρθαμε, ως μη φρόνιμα παιδιά, σε επαφή με τους Αρχηγούς των άλλων Δημοτικών παρατάξεων πριν μιλήσουμε μαζί της, μας υπενθύμισε τις εξουσίες της. Αλήθεια οι Δημοτικές Παρατάξεις δεν είναι Θεσμοί της Τοπικής Δημοκρατίας; Τι φοβάται η κ. Δήμαρχος από τις ενημερώσεις που κάναμε σε εκείνους που άμεσα ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας ενώ εκείνη μόνο μετά την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου του Σωματείου, που κατήγγειλε τις μαζικές μετακινήσεις της ως πογκρόμ, ανταποκρίθηκε.

Διαβάζοντας βέβαια το Δελτίο Τύπου που απέστειλε σήμερα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων περί της συναντήσεώς μας θα έπρεπε να πάμε ήσυχοι για ύπνο, αφού όλα θα λυθούν, θα βρεθεί νέος χώρος για το εργοτάξιο και ως να βρεθεί και ως να κατασκευαστεί ο αμίαντος της οροφής θα πέφτει τριγύρω, οι εργαζόμενοι θα τρέχουν πίσω από τα δέντρα για την προσωπική τους ανάγκη ή θα παίρνουν το θάρρος να εισέρχονται στις «τουαλέτες».

Νόμιμες χαρακτηρίζει, χωρίς εισαγωγικά, τις ενέργειές της αν και στο ερώτημά μας ότι η τοποθέτηση ανθρώπων, χωρίς γνωστικό και εμπειρικό υπόβαθρο, σε άγνωστα σε αυτούς αντικείμενα, θα φέρει προβλήματα στο έργο των Υπηρεσιών, η κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι θεωρεί πρέπον να αλλάζουν πόστα οι υπάλληλοι και η όποια αποτυχία τον πράξεων της βαρύνει αυτήν.

Στην επισήμανση μας για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μας παράθεσε την πρόθεσή της για προσλήψεις οκτάμηνων συμβασιούχων. Αλήθεια γνωρίζει η κ. Δήμαρχος μετά από ποιο χρονικό διάστημα ένας εργαζόμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών αρχίζει να είναι παραγωγικός για την Υπηρεσία; Σίγουρα δεν φτάνουν οκτώ μήνες.

Αντί να στοχεύουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η κ. Δήμαρχος καταφεύγει στην παλιά δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή των συμβασιούχων, ανθρώπων που θα παραμένουν σε εργασιακή και πολιτική ομηρεία.

Εμείς θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας να έχουν το κεφάλι ψηλά και κανείς να μην τους ορέγεται ως πρόβατα σε σφαγή κατά τις επιλογές του.

Επειδή από την συνάντηση «λευκός καπνός» δεν βγήκε, δεν ανακλήθηκαν, όπως ζητήσαμε οι μετακινήσεις, ούτε σαφείς απαντήσεις λάβαμε στα περισσότερα από τα αιτήματά μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε συνεργασία με την ΠΟΕ- ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ θα ανακοινώσει, στους Συναδέλφους, τις αποφάσεις που θα λάβει και τις ενέργειες που θα πράξει.

Χαλκίδα 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γραμματέας

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                                          ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο Δήμος Χαλκιδέων - Σωματείο Εργαζομένων για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο Δήμος Χαλκιδέων - Σωματείο Εργαζομένων για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Αστυνομία Περιπολικό

Τροχαίο δυστύχημα, με έναν 18χρονο νεκρό και έναν 14χρονο τραυματία -Το ΙΧ έπεσε σε κολώνα

Ξυλοκόπησαν τον Σεμέδο έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα