Ιδρύθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διρφύων-Μεσσαπίων – Τα μέλη του Συλλόγου

ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι ιδρύθηκε στις 6 Ιουλίου 2020 στα Ψαχνά Ευβοίας Σύλλογος με την επωνυμία “Φιλοζωικός Σύλλογος Διρφύων-Μεσσαπίων“. Σκοπός του Συλλόγου είναι:

Α. Η προστασία των ζώων, αδέσποτων και μη, η ανάπτυξη της ζωοφιλίας και η προσπάθεια ανεύρεσης τρόπων για την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων στο οικιστικό περιβάλλον.

Β. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, με την δημιουργία προγραμμάτων και δράσεων σίτισης, στειρώσεων, υιοθεσιών, περίθαλψης, προώθησης φιλοξενιών και προστασίας από την κακοποίηση καθώς και η ίδρυση και διαχείριση καταφυγίων για τα αδέσποτα ζώα.

Γ.Η προώθηση της φιλοζωίας και του εθελοντισμού με την διοργάνωση 1) προγραμμάτων εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των αδέσποτων, 2) εκδηλώσεων και διδακτικών ενημερωτικών σεμιναρίων σε ομάδες πολιτών, μαθητών, μελών συλλόγου, σωματείων και φορέων, 3) ομάδων εναντίον της κακοποίησης των ζώων (αδέσποτων και δεσποζώμενων) και υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων και συνθηκών ευζωίας των ζώων, 4) προγραμμάτων ενημέρωσης των πολιτών σε υποχρεώσεις και δικαιώματα που διέπονται από την φιλοζωική νομοθεσία, 5) δράσεων και πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση των πολιτών στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην συνύπαρξη με τα αδέσποτα και μη ζώα.

Δ. Η προάσπιση δημιουργίας ενδιαιτήματος των ζώων, όπως χώροι εντός του αστικού ιστού, φυσικό περιβάλλον- πάρκα, παραποτάμιοι χώροι, παραλία και Θαλάσσιος χώρος.

Στ. Η συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την διαφώτιση του κοινού για μη φιλοζωική νομοθεσία, προς πρόληψη ή καταπολέμηση ασθενειών των ζώων και η περισυλλογή αδέσποτων ζώων για διάθεση σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες:

Η. Οι ανώτεροι σκοποί επιδιώκονται σε συνεργασία με άλλους φιλοζωικούς συλλόγους σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο στα όρια των δήμων στους οποίους δραστηριοποιείται ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Διρφύων Μεσσαπίων. Καλούμε όλους τους συντοπίτες και φίλους των τετράποδων φίλων μας να να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου μας, αγκαλιάζοντας έτσι την προσπάθεια που ήδη γίνεται για τη στήριξη και τη συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου .

Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκάρδια τους εθελοντές και τα μέλη που ενίσχυσαν οικονομικά το σύλλογο για τα τρέχοντα έξοδα, όπως επίσης και το δικηγόρο που ανέλαβε τη νομιμοποίηση του συλλόγου αφιλοκερδώς.

Τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου

Πρόεδρος: Κώστας Γκουλίας,

Αντιπρόεδρος : Νίκη Καραγκούνη,

Γενική Γραμματέας: Βάσω Ευαγγελοκώστα,

Ταμίας: Κώστας Μαζαράκης,

Ειδικός Γραμματέας: Κώστας Κιβωτός

Αναπληρωματικά μέλη : Πέτρος Σπαχίου Γιώτα Στουπα