Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Εξασφαλίστηκε η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση για το Φράγμα των Μανικίων   

Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Εξασφαλίστηκε η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση για το Φράγμα των Μανικίων   

Ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση του έργου κατασκευής του φράγματος των Μανικίων αποτελεί η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εγκρίνει την απαραίτητη Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του έργου.  

Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με την επικαιροποίηση των τεχνικών μελετών, τις οποίες εκπονεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατόπιν προγραμματικής συμφωνίας με τον δήμο Κύμης Αλιβερίου, το έργο αποκτά άμεσα την αναγκαία ωριμότητα προκειμένου να διεκδικηθεί η σχετική χρηματοδότηση. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η υπόθεση αποπλάνησης 13χρονης στη Χαλκίδα – Ο 35χρονος είχε συλληφθεί στην Ηλεία μετά από ένταλμα του ανακριτή

Το Φράγμα των Μανικίων είναι ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, αφού θα υδροδοτεί το συνόλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και της Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων του Δήμου Ερέτριας. Παράλληλα η λίμνη του φράγματος, με την αξιοποίηση των γύρω ορεινών όγκων, θα διαμορφώσουν ένα τοπίο τουριστικής έλξης και ανάπτυξης της περιοχής. 

Ο στόχος μας είναι το φράγμα να κατασκευαστεί και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα κάνουμε τα πάντα για να το πέτυχουμε!