Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Δημοπρατείται το Κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου – το πρώτο Κολυμβητήριο κλειστού τύπου σε όλη την Εύβοια

3 Ιουνίου 2024, 12:54 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Δημοπρατείται το Κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου

Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, ανακοίνωσε σήμερα τη δημοπράτηση του μεγάλου έργου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου, που θα αποτελέσει ένα στολίδι για τον αθλητισμό για ολόκληρη την Εύβοια, αφού θα είναι το πρώτο Κολυμβητήριο κλειστού τύπου σε όλο τον νομό. 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα γίνουν στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και ένα όνειρο δεκαετιών για το Αλιβέρι και την ευρύτερη περιοχή. Δημιουργεί δε τις προϋποθέσεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, αφού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, θα μπορούν να διεξάγονται αγώνες υδατοσφαίρισης α’ εθνικής κατηγορίας, καθώς και αγωνίσματα κολύμβησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο της κατασκευής του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 7.732.876,34 ευρώ

Το έργο προβλέπει την ανέγερση Κλειστού Κολυμβητηρίου στον Κάραβο Αλιβερίου, στη Θέση Καπνίση,  χωρητικότητας 340 θεατών. 

Θα έχει δύο πισίνες: 

  • Την αγωνιστική πισίνα, διαστάσεων 33,33×25 μέτρων και 
  • την εκπαιδευτική πισίνα, βάθους 0,30μ – 1,00μ, διαστάσεων 11,50×8,50 μέτρων. 

Το έργο έχει σχεδιαστεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την χρήση του από ΑμεΑ. Στο πλαίσιο του έργου θα διαμορφωθεί επίσης ο περιβάλλοντας χώρος, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στάθμευσης, 30 θέσεων, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων σε ενεργειακή κατανάλωση. 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.