Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Πρόταση ανάδειξης της προσωπικότητας Γ. Παπανικολάου μέσω της δημιουργίας ψηφιακού μουσείου προϋπολογισμού 217 χιλ ευρώ από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

22 Απριλίου 2021, 5:34 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΘΑΝΑΣΗΣ_ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υπεγράφη χθες Τετάρτη από τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά η πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάδειξη της προσωπικότητας Παπανικολάου στην Κύμη με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» προϋπολογισμού 217.248,00 € (με ΦΠΑ), στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021»

Η παρούσα πρόσκληση περιλαμβάνει δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα: – Ίδρυση και δημιουργία νέων Μουσείων και μονίμων Εκθέσεων – Ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς – Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές – Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ερέτρια – Υπόθεση αποπλάνησης 14χρονης από Δάσκαλο – Ξεκίνησε σήμερα η δίκη της ανατριχιαστικής υπόθεσης [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Στην Ελλάδα του 2021, η αξιοποίηση των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση των τεκμηρίων της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας του 1821, συμβάλει στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού.

Στην Ελλάδα του 2021, ο πολιτισμός αναδεικνύεται σε κεντρικό πυλώνα αξιοποίησης των τεχνολογιών της σύγκλισης με σημαντικότερα πεδία εφαρμογής την ανάπτυξη νέων τρόπων προσέγγισης του πολιτιστικού αγαθού μέσω της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορίας και την ανάπτυξη καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα συμβάλει στην προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, την ψηφιακή καταγραφή του συνόλου των ιστορικών γεγονότων της εποχής μέσω της ανάδειξης της μεγάλης προσωπικότητας του Γεώργιου Παπανικολάου και άλλων σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας με την δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου που θα βοηθήσει, στην αναβάθμιση της πολιτιστικής εξωστρέφειας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και θα έχει πολλαπλά οφέλη τουριστικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά για τον Δήμο και τους δημότες .

Η συνολική δράση θα βασίζεται σε ένα θεματικό διαδικτυακό πολιτιστικό portal , το οποίο θα αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και διαδραστικό υλικό που θα εξιστορεί γεγονότα με τρόπο καινοτόμο, στην σύγχρονη εποχή .

Την Πρόταση ενέκρινε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σε συνεδρίαση της την Δευτέρα ενώ ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία έχει εκπονηθεί μελέτη για την διάθεση ποσού πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €) προκειμένου να γίνει συντήρηση και επισκευές στην Οικία Παπανικολάου ώστε να καταστεί επισκέψιμη για το κοινό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βασιλικό Ευβοίας: Κλέφτες έκαναν “Πλιάτσικο” για δεύτερη φορά στο κατάστημα καφέ “Ρίζος” – Βίντεο Ντοκουμέντο την ώρα της διάρρηξης – Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΟΚ – Χαλκίδα Ευβοίας: Γνωστός λογιστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο γραφείο του

Θρήνος στην Χαλκίδα – 59χρονος Δημοτικός Υπάλληλος πατέρας 4 παιδιών έφυγε από κορονοϊό

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου Μεγάλο μποτιλιάρισμα από και προς τον Κόμβο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πανικός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: 4 Τραυματιοφορείς θετικοί στον κορονοϊό – Ο ένας νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.