Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Τοποθετήθηκαν ανοιχτά κοντέινερ γάντζου για ογκώδη αντικείμενα με πρωτοβουλία Μαστροκώστα

28 Μαρτίου 2023, 6:01 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Μαστροκώστας
Σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά κοντέινερ γάντζου σε διάφορα σημεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν και άλλα για να εναποθέτουν οι δημότες τα ογκώδη απορρίμματα τους.
Πρέπει σταματήσουν να τα πετάνε στα ρέματα και σε ανεξέλεγκτες αυτοσχέδιες χωματερές .
Θα υπάρξει ενημέρωση με φωτογραφίες και ονομασία τοποθεσιών για τις πέντε Δημοτικές ενότητες .
Θερμή παράκληση , τα ογκώδη απορρίμματα να τοποθετούνται μέσα στο κοντέινερ όταν είναι άδειο και σιγά-σιγά να έρχονται προς τα έξω, άμα μπορούμε να τα βάζουμε πάνω από κάποια ογκώδη ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να εναποθέτουν τα ογκώδη απορρίμματά τους και όχι να ταν αποθέτουν στην αρχή του κοντέινερ επειδή βολεύει τάκα-τάκα για να μην τα πάμε μέσα , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βάλουν αλλά οι δημότες και το κοντέινερ να είναι άδειο μπροστά.
Οι Δημότες που δεν διαθέτουν όχημα μεταφοράς ογκωδών μπορούν να επικοινωνούν με τα εργοτάξια της υπηρεσίας περιβάλλοντος για να δηλώσουν τη διεύθυνσή τους για να υπάρξει συνεννόηση για το πότε Θα το τοποθετήσουν έξω ή από πού θα τα παραλάβουν οι υπάλληλοι καθαριότητας .
Δ.Ε Ταμυνέων Δυστίων 22230 22306.
Δ.Ε Αυλώνος. 22230 31111.
Δ.Ε Κύμης Κονιστρών. 22230 58252.
Εναποθέτουμε μόνο ογκώδη απορρίμματα όπως καναπέδες, στρώματα, έπιπλα, γραφεία κλπ.
ΟΧΙ μπάζα ,τούβλα οικοδομικά υλικά .
ΟΧΙ οικιακά απορρίμματα.
Όχι Ανακύκλωση .
ΟΧΙ ηλεκτρικές συσκευές.
ΟΧΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ .
Ο Δήμος όπως κάθε δήμος στην Ελλάδα βάσει νομοθεσίας και κανονισμού καθαριότητας του κάθε Δήμου υποχρεούται να κάνει αποκομιδή τα αστικά απόβλητα ,ανακύκλωση, ηλεκτρικές συσκευές, ογκώδη , κλαδέματα.
Οικοδομικά υλικά μπάζα και τα λοιπά υπάρχουν αδειοδοτημένες εταιρείες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε να σας παραχωρήσουν κάδους απόθεσης για τα υλικά σας και να διαχειριστεί η εταιρεία.
Οι παραβάτες βάσει του νέου κανονισμού καθαριότητας θα έχουν επιβολή προστίμου.
Το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας .

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.