Δωρεάν χορήγηση tablet από τον Δήμο Χαλκιδέων για μαθητές που έχουν ανάγκη.

Χαλκίδα Νέα Δήμος Χαλκιδέων
Ο Δήμος Χαλκιδέων, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες πολλών οικογενειών και την αδυναμία συμμετοχής μεγάλου αριθμού παιδιών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα προσφέρει συνολικά 150 ηλεκτρονικές ταμπλέτες (tablets) στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Τα tablets πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεκπαίδευση και τηλεδιάσκεψη. Συγκεκριμένα, διαθέτουν:
1. οθόνη 10 ιντσών, ικανή να απεικονίζει με ακρίβεια τα στοιχεία που απαιτούνται
2. ισχυρό επεξεργαστή τελευταίας γενιάς
3. μεγάλης κλίμακας μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, για εγκατάσταση και εκτέλεση των απαραίτητων προγραμμάτων
4. διάφορους τρόπους σύνδεσης στο διαδίκτυο
“Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σταθούμε αρωγοί σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και των παιδιών μας. Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων κι ελπίζουμε, με αυτή την κίνηση, να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών που δεν έχουν υπολογιστή ή άλλο μέσο να συνδεθούν στην τηλεκπαίδευση, με στόχο να μην υπάρχει κανένας μαθητής που να στερηθεί τη διδασκαλία.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr