Εγκαινιάσθηκε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

nosokomeio 12

Με λαμπρότητα και συγκίνηση τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοσμά, Δαμιανού και Θεράποντος του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδος το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 τελέσθηκε ο Εσπερινός τον Εγκαινίων, όπου προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο οποίος και εκόμισε τα ιερά λείψανα στον Ι. Ναό.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έλαβε χώρα στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, παρουσία πολλών κληρικών της Χαλκίδος, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, των μελών του Διοικητικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, της Φιλαρμονικής του Δήμου και πολυαρίθμων πιστών που απέδιδαν τιμές στους Αγίους Παντελεήμονα, Αντύπα επίσκοπο Περγάμου, Θεράποντα επίσκοπο Κύπρου και Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως, των οποίων, αποτμήματα των ιερών λειψάνων τους, αποτέθηκαν στην Αγία Τράπεζα του νέου Ναού.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τον εγκαινιασμό του Ι. Ναού και προέστη στην, μετά ταύτα, πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου Πρωτοσύγκελλο, Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Πρόεδρο της Διοικούσης τον Ι. Ναό του Νοσοκομείου Επιτροπής και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη. Ως Ιερομνήμων παρέστη ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης-Εφημέριος του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, ενώ τον Ναό κατέκλεισαν ευσεβείς Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, μεταξύ των οποίων ο Υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνος Χροναίος, ο πρώην Διοικητής κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης κ. Ιωάννα Δαριβέρη, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Χ. κ. Δημήτριος Αναγνώστου, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ευρυδίκη Δεληγιώργη, η Διευθύντρια της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Λευκοθέα Μεγαρίτη, οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου.

Κατά τον Εσπερινό έψαλε ο χορός ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη-Θεολόγου, ενώ το πρωί έψαλε η Αθηναϊκή Βυζαντινή χορωδία «ΕΝΗΧΗΜΑ» με χοράρχη τον κ. Σωτήριο Κουτσούρη.

Ο απαραίτητος για τις πνευματικές ανάγκες των νοσηλευομένων, των συνοδών τους, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Ι. Ναός ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδος, ανηγέρθη με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως και προσφορές ευσεβών Χριστιανών και με πολλές φροντίδες του πρώην Διοικητού κ. Ευαγγέλου Χατζημαργαρίτη και της Διοικούσης Επιτροπής του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου, υπό την προεδρία του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου.

nosokomeio 10

nosokomeio 9

nosokomeio 8

nosokomeio 7

nosokomeio 6

New Project

nosokomeio 18

nosokomeiot

nosokomeio 17

nosokomeio 16

nosokomeio 15

nosokomeio 14

nosokomeio 13

nosokomeio 12

nosokomeio 11

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Ανδρέας Ρούκο

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ