Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σπύρος Πνευματικός 

64788221 369620183904204 6504297824522338304 n 3

Ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, κ. Σπύρος Πνευματικός μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ως εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε συνοπτικά τα δύο πρώτα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία κυρώνονται οι δύο τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των νοικοκυριών καθώς και μέτρα για την σταδιακή επαναφορά στην κανονική οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα καθώς και τις λοιπές διατάξεις.

Στερεά Ελλάδα: 18 συλλήψεις στα πλαίσια συντομευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων

«Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του σχεδίου για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να πυροδοτήσουμε τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε, «Με τη στάση μας κερδίσαμε πίσω την αξιοπιστία και το κύρος μας ως χώρα με αποτέλεσμα να κάτσουμε στο τραπέζι της λήψης αποφάσεων στην ευρωπαϊκή κοινότητα και να πετύχουμε χρηματοδότηση ύψους 32 δισ. ευρώ».  

Στη συνέχεια μίλησε για όλες τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν αφενός σε ρυθμίσεις που παρατείνουν την διάρκεια των μέτρων στήριξης και εισάγουν προϋποθέσεις για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, και αφετέρου νέες διατάξεις για την επίλυση θεμάτων των Υπουργείων.

Χαλκίδα – Κόμβος Δροσιάς: Συνωστισμός κόσμου – Επέμβαση της αστυνομίας

Μεταξύ άλλων στάθηκε στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα στην ενίσχυση του ΕΣΥ με 1800 νέες θέσεις ιατρών και νοσηλευτών για τη λειτουργία των ΜΕΘ καθώς και την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία συστήνονται 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών, με έμφαση για τα επόμενα δύο χρόνια στην εντατική νοσηλευτική και την κοινοτική νοσηλευτική και νοσηλευτική δημόσιας υγείας.

«Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, με πυρήνα την ενίσχυση των ΜΕΘ χτίζουμε το νέο ΕΣΥ», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμα στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου, με το οποίο επιλύεται η εκκρεμότητα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους της ΕΑΒ, προτείνοντας στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να εξετάσει την προσθήκη και κάποιων νέων ειδικοτήτων και την ανακατανομή κάποιων κατηγοριών, βάσει της ουσιαστικής και όχι τυπικής επικινδυνότητας της θέσης.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι είμαστε πια έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει με ταχύ ρυθμό το μεταρρυθμιστικό της έργο και δομεί πάνω σε στέρεες βάσεις την επόμενη μέρα. Αρωγός η εκπαίδευση που πήραμε κατά την διάρκεια της δύσκολης διαχείρισης της πρωτόγνωρης κρίσης και οι παρακαταθήκες που αυτή μας άφησε, όπως ένα εξαιρετικά δυναμωμένο εθνικό σύστημα υγείας, εξελιγμένο σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης φιλικό πλέον στον απλό πολίτη, αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές όλων των ηλικιών εξοικειωμένους με  την εξ’ αποστάσεως εκμάθηση».

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ως η πετυχημένη χώρα στην διαχείριση της κρίσης που πέρασε ο πλανήτης» είπε. «Η σημαντική οικονομική βοήθεια που εξασφαλίσαμε από την Ευρώπη θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την επανάκαμψη της χώρας μας. Το ζητούμενο είναι η διαχείριση να γίνει με σχέδιο και σύνεση όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, με στόχο ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».