Έκλεβαν ρεύμα σε ακίνητο του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων (Βιντεο)

Έκλεβαν ρεύμα σε ακίνητο του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Δημοτικό κτήριο του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων όπου είχε μισθωθεί για την στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου ήταν με κομμένο το ρεύμα από το 2019 άλλα σε έλεγχο που διενήργησε ο ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε το ρολόι παράνομα συνδεδεμένο.

Πρόκειται για ακίνητο κοντά στην πλατεία Ψαχνών που ο δήμος είχε νοικιάσει πριν δυο χρόνια. Στο συγκεκριμένο κτήριο όμως το ρεύμα είχε κοπεί από την ΔΕΗ το 2019 (5-12-2019)

Ο ΔΕΔΔΗΕ στις 2/1/2024 έκανε έλεγχο και διαπίστωσε ότι το ρολόϊ είχε επανασυνδεθεί παράνομα.

Απέστελλε έγγραφο στο δήμο και επέβαλε πρόστιμο βάσει των «χαμένων» κιλοβατώρων ύψους 4.700 ευρώ. Το θέμα έφερε στην δημοτική-οικονομική επιτροπή του δήμου ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ζητώντας να παρθεί απόφαση για την πληρωμή του προστίμου.

Η πλειοψηφία του δήμου ψήφισε την πρόταση ενώ η αντιπολίτευση του Γιάννη Μπουροδήμου την καταψήφισε ζητώντας παράλληλα την διενέργεια ΕΔΕ για το ποιος ευθύνεται σχετικά με την ρευματοκλοπή.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Ποιος και με εντολή ποιού συνέδεσε παράνομα το ρολόϊ του δημοτικού κτηρίου;

Ηταν εν γνώση της δημοτικής αρχής αυτή η ενέργεια;

Ποιος είναι αρμόδιος από το δήμο για να ελέγχει τα δημοτικά κτήρια;

Πότε έγινε αυτή η ενέργεια και ποιοι είναι υπεύθυνοι;

Πρόκειται για ρευματοκλοπή από το ρολόϊ του δήμου για ηλεκτροδότηση άλλου ακινήτου ή έγινε παράνομα σύνδεση για την ηλεκτροδότηση του δημοτικού κτηρίου;

Εάν κάποιος συνέδεσε το ρολόϊ αυθαίρετα και παράνομα εν γνώση δημοτικών παραγόντων τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που πληρώνουν τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς;

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε κτήρια και οργανισμούς ενός δημόσιου φορέα που μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένος να ζητά από τους πολίτες να είναι νομοταγείς και συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο;

Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους τις έχουν!

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Ρεπορτερ του ΣΚΑΙ, Σωτήρης Μπαρσάκης, στην εκπομπή Σήμερα, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο: