Εκλογές ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος-εξελέγησαν οι 21 του νέου Δ.Σ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Έγιναν σήμερα το απόγευμα (11/2/2024) οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων Στερεάς (ΠΕΔ) , στην Λαμία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου  . 

131  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι- πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία από τους 137 που είχαν δικαίωμα ψήφου  από τους 25 δήμους της Περιφέρειας Στερεάς.

Ψήφισαν  ως εκλέκτορες 25 Δήμαρχοι , 100 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 12 ακόμη Δημοτικοί σύμβουλοι που  συμμετείχαν στην   προηγούμενη Διοίκηση της ΠΕΔ  και  σε όργανα της ΚΕΔΕ. Οι εκλογές έγιναν με ενιαίο ψηφοδέλτιο .

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται 21 μέλη ..13 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι. 

Από τους υποψήφιους Δημάρχους για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρώτη σε ψήφους   εκλέχτηκε η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή (82) ενώ ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΠΕΔ Στερεάς έλαβε 77ψήφους.

Τρίτος εξελέγη ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής με 74 ψήφους  ενώ στην πρώτη τετράδα πλασαρίστηκε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος με 72 ψήφους κάτι που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο και για τον δήμο που εκπροσωπεί καθώς είναι νεοεκλεγμένος στο αξίωμα του.

Από την  Εύβοια εξελέγησαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τον Γιώργο Τσαπουρνιώτη Λίμνης –Μαντουδίου-Αγίας Άννας στην πέμπτη θέση (72 ψήφοι) την Έλενα Βάκα-Χαλκιδέων  (71 ψήφοι) τον Γιώργο Ψαθά Διρφύων –Μεσσαπίων (67 ψήφους) ενώ στην δωδέκατη θέση εξελέγη ο Γιάννης Κοντζιάς Ιστιαίας με 53 Ψήφους

Από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους για το προεδρείο της ΠΕΔ   πρώτος σε ψήφους ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος   Λαμιέων και πρώην Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος με 77 ψήφους ενώ οι Ευβοείς πήγαν καλά και σε αυτήν την κατάταξη αφού ο Μπάμπης Κώσταρος εκλέχθηκε δεύτερος με 75 ψήφους και ο Γιώργος Σπύρου μπήκε στην οκτάδα που οδηγεί στο διοικητικό συμβούλιο με 53 ψήφους.

Ο Νίκος Σουλιώτης πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ εκλέχθηκε  στην τρίτη θέση με 70 ψήφους

Δηλαδή από τους 16 συνολικά υποψήφιους δημάρχους έμειναν εκτός διοικητικού συμβουλίου τρείς και από τους 10 δημοτικούς συμβούλους έμειναν εκτός οι δύο.

Πριν την ψηφοφορία για το διοικητικό συμβούλιο είχαν εκδηλώσει επιθυμία για την προεδρία τέσσερις αυτοδιοικητικοί .

Πρόκειται για τους Βασίλη Περγάλια, Δήμαρχο Τανάγρας, Νίκο Σουλιώτη, τέως Δήμαρχο Καρπενησίου και απερχόμενο Πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιώργο Ψαθά, Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων και μέλος του ΔΣ και Χαράλαμπο Λιόλιο, Δήμαρχο Δομοκού και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ.

Σημαντική επιτυχία για τις εκλογές ήταν το γεγονός ότι έγιναν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει με ψηφοφορία των 21 νέων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Από την συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται ότι βγήκε ενισχυμένος ο Μπάμπης Λιόλιος που έλαβε την καλύτερη σειρά από τους «διεκδικητές» ενώ ο Νίκος Σουλιώτης παρά την επιτυχημένη του θητεία στην ΠΕΔ εξελέγη  τρίτος από τους δημοτικούς συμβούλους και ο Βασίλης Περγάλιας ήρθε αρκετά χαμηλά (στην δέκατη θέση).

Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως έμειναν εκτός διοικητικού Συμβουλίου δυο ικανοί και έμπειροι δήμαρχοι ο Θανάσης Ζεκεντές  (Λοκρών)και ο Γιώργος Αναστασίου  (Θηβαίων)

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ– και οι τρείς Ευβοιώτες

Και στο εποπτικό συμβούλιο σημαντική ήταν η εκλογή τριών Ευβοέων υποψηφίων.

Από τους έξι συνολικά υποψήφιους εξελέγησαν οι τρείς και είναι όλοι από την Εύβοια

Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν η Τζοβάνα Γκόγκου(Διρφύων Μεσσαπίων) που συμμετείχε στο εποπτικό συμβούλιο της περιόδου 2019-2023 με 72 ψήφους η Μαρία Βερούχη(Καρύστου) με 61 ψήφους και ο Μιχάλης Κεράτσας (Χαλκιδέων) που επίσης συμμετείχε και στο απερχόμενο εποπτικό συμβούλιο με 40 ψήφους.

Δεν εξελέγησαν οι Παναγιώτης Κοντογιώργος (Μακρακώμης-23 ψήφους), Ο Γιάννης Σβερώνης (Καρπενησίου -17 ψήφοι)και ο Θανάσης Αποστόλου (Αράχωβας 10 ψήφοι).

Δείτε τις ψήφους που έλαβαν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

Εκλογές ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος-εξελέγησαν οι 21 του νέου Δ.Σ.
Εκλογές ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος-εξελέγησαν οι 21 του νέου Δ.Σ.
Εκλογές ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος-εξελέγησαν οι 21 του νέου Δ.Σ.
Εκλογές ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος-εξελέγησαν οι 21 του νέου Δ.Σ.