Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής η κρίσιμη εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ανάδειξη των νέων ηγεσιών για τις Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ).
Οι κάλπες άνοιξαν ακριβώς στις 07:00 σε όλη την επικράτεια, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας διαδικασίας που στόχο έχει την οργανωτική ανασυγκρότηση του κυβερνώντος κόμματος. Στην Εύβοια, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο, με τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για την εξασφάλιση της ομαλής ροής των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα του νομού.
Το στίγμα της ημέρας έδωσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της διαδικασίας ο απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ευβοίας, Παναγιώτης Μάλλιος. Ο κ. Μάλλιος προσήλθε λίγο μετά τις 07:00 στο εκλογικό τμήμα στο Αλιβέρι για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στέλνοντας μήνυμα ενεργούς συμμετοχής στη βάση του κόμματος.
Το πρόγραμμά του για την υπόλοιπη ημέρα είναι ιδιαίτερα πυκνό, καθώς αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία σε καίρια εκλογικά κέντρα, με επόμενους σταθμούς την Ερέτρια και τελικό προορισμό τη Χαλκίδα, όπου θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της ψηφοφορίας και τον παλμό της εκλογικής βάσης στην πρωτεύουσα του νομού.
Η φετινή διαδικασία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη δυναμική, καθώς τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αισθητή αύξηση στις εγγραφές των μελών σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία.
Η διευρυμένη αυτή βάση μελών δημιουργεί προσδοκίες για υψηλά ποσοστά προσέλευσης, στοιχείο που αξιολογείται ως βαρόμετρο για τη συσπείρωση της παράταξης ενόψει των μελλοντικών πολιτικών προκλήσεων.
Σε κεντρικό επίπεδο, τον πολιτικό τόνο αναμένεται να δώσει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί στην περιοχή των Πετραλώνων για να ψηφίσει, υπογραμμίζοντας με την παρουσία του τη σημασία των εσωκομματικών διαδικασιών για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.






