in

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια – Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με Α.Α 04/2022, που εκδόθηκε την Τρίτη 08-03-2022 και αφορά την κακοκαιρία «Φίλιππος» (“Filippos”), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

Ήδη αυτήν την ώρα, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στην Κεντρική Εύβοια. Η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται με δυσκολία, καθώς υπάρχει χαμηλή ορατότητα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από Νέα Αρτάκη και Ψαχνά:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα

Η κακοκαιρία Φίλιππος έχει δώσει τεράστια ύψη χιονιού στα ορεινά της Βόρειας Εύβοιας.Ο καθαρισμός των δρόμων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Πρίν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργου Κελαιδιτη και τηλεφωνική παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα από την οποία επιβεβαιώθηκε η απόλυτη στήριξη της Πολιτείας τόσο σε επίπεδο συντονισμού όσο και στην απαραίτητη ροή άμεσης χρηματοδότησης για την υποστήριξη των απαραίτητων εργασιών αποχιονισμού!!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα

2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης τηςΑττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή και στην Εύβοια - Ισχυρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, έχει γίνει άρση όλων των απαγορεύσεων κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, άνω των (3,5) τόνων, που αφορούσαν στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και συνεπώς η κίνηση όλων των οχημάτων, και στα δύο ρεύματα πορείας, από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών), έως την 56,728η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής), διεξάγεται πλέον κανονικά.

Ομοίως στην Εύβοια έχει γίνει άρση των απαγορεύσεων κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, άνω των (3,5) τόνων:

• Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1,5η έως την 11η χ/θ, από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό τόσο την Αττική όσο και την Λαμία.
• Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ (Διασταύρωση Δροσιάς) έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα).
• Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου από την 40η χ/θ (Καψάλα) έως την 57η χ/θ (διασταύρωση Μαρμαρίου).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Θανάσης Ζεμπίλης: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου – Στα 6.596.800 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου.

Ψαχνά: Θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας το Αγίου Ιωάννου από τα Κατούνια – Γιώργος Ψαθάς: “Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μείνει ο δρόμος ανοιχτός”