Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου: Στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον Covid -19, έπειτα από τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, καλούμαστε να ζήσουμε ένα ακόμη lockdown σκληρότερο από αυτό της άνοιξης…

Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου

Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου: Στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον Covid -19, έπειτα από τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, καλούμαστε να ζήσουμε ένα ακόμη lockdown σκληρότερο από αυτό της άνοιξης.

Το Μπαρουτόξυλο, πάντα ευαισθητοποιημένο, συνεχίζει να είναι δίπλα σας και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνάμε σαν χώρα.

Σκληρότερο, διότι η τοπική αγορά ακόμη μετράει πληγές από το προηγούμενο lockdown, τη χαμηλή προσέλευση τουρισμού, αλλά και την οικονομική κρίση που προηγήθηκε όλων αυτών λίγα χρόνια πριν.

Πλήθος κόσμου που είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανικού, εμπορίου, του καφέ και της εστίασης, είτε εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους καλούνται για μια ακόμη φορά να σφίξουν τα δόντια και να βρουν «μαγικούς» τρόπους να ξεπεράσουν θεόρατα προβλήματα και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

Τα κρατικά αντίμετρα από την άλλη είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά προς το παρόν, τουλάχιστον, φαντάζουν πολύ λίγα και φτωχά για να στηρίξουν την τοπική οικονομία που τραντάζεται συθέμελα και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Αρχικά, είναι ζωτικής σημασίας να γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο για τις παλιές, όσο και για τις τρέχουσες οφειλές.

Πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών έχουν ακόμη οφειλές από το προηγούμενο lockdown και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις τις οποίες το κράτος έχει προαναγγείλει δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι απλά αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν εισοδήματα αυτήν την περίοδο, διότι το επίδομα που θα πάρουν με το ζόρι θα καλύψει, αν καλύψει, τις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά την στιγμή που θα γυρίσουν το κλειδί στην πόρτα των επιχειρήσεων τους την επόμενη μέρα του lockdown θα βρουν και πλήθος χρεών να τους περιμένει.

Αν σε όλα αυτά αναλογιστείτε ότι το καταναλωτικό κοινό θα είναι εντελώς αποδυναμωμένο, γιατί ας μη γελιόμαστε και οι κλάδοι που μένουν προς το παρόν ανοιχτοί είναι από δύσκολο έως αδύνατο να λειτουργήσουν κανονικά καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση θα βρεθεί η τοπική οικονομία.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό το κράτος να βάλει πλάτη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια επί χρόνων στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, μεγάλο αγώνα και πολλές στερήσεις την οικονομία της χώρας από το δικό τους μετερίζι. Είναι ζωτικής σημασίας για όλες αυτές τις επιχειρήσεις να τους χορηγηθούν άτοκα ή να έστω χαμηλών τόκων επιχειρηματικά δάνεια και επιδοτήσεις, ώστε η οικονομία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της την επόμενη μέρα. Είναι σημαντικό να μειωθούν οι εισφορές τόσο όσον αφορά αυτές των εργαζομένων, όσο και αυτές των εργοδοτών.

Τέλος, ένα ακόμη μείζον θέμα για την τοπική οικονομία όπως τόνισε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σήμερα με επιστολή της είναι η απαγόρευση πώλησης διαρκών προϊόντων από τα σουπερμάρκετ για όσο διαρκεί το lockdown.

Η λογική με την οποία οι υπεραγορές μένουν ανοιχτές είναι η προμήθεια του κοινού σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Το να πουλούν όμως είδη λιανικού εμπορίου όπως ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ μια περίοδο που τα αντίστοιχα καταστήματα είναι κλειστά με κρατική εντολή δημιουργεί ξεκάθαρα αθέμιτο ανταγωνισμό, προσθέτοντας ακόμη ένα καρφί σε αυτούς τους λαβωμένους κλάδους.

Η πανδημία του Covid -19 αποτελεί πλέον μια μεγάλη δοκιμασία και ταυτόχρονα ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και την τοπική οικονομία. Η επόμενη μέρα μετά από αυτή τη σκληρή δοκιμασία είναι σημαντικό να μας βρει όλους υγιής και δυνατούς. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να βρει και όλες τις επιχειρήσεις υγιείς και δυνατές και τις θέσεις εργασίες διατηρημένες στο 100%.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου είχαμε ανακοινώσει πως θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη «Έκρηξη προσφορών στο Αλιβέρι». Έπειτα από την ανακοίνωση του lockdown η ιδιαίτερη αυτή μέρα δυστυχώς πρέπει να αναβληθεί. Δεσμευόμαστε όμως ότι θα πραγματοποιηθεί μόλις τα καταστήματα επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία.

Ο εμπορικός κόσμος του Αλιβερίου θα επιφυλάσσει για όλους εσάς πλήθος μεγάλων προσφορών και γευστικών κερασμάτων και θα σας περιμένουν για να επωφεληθείτε από τις μεγάλες εικοσιτετράωρες προσφορές τους! Mε τις αγορές που θα πραγματοποιήσετε εκείνη τη μέρα συμμετέχετε σε κλήρωση με πλούσια δώρα!

Όλα τα καταστήματα του Αλιβερίου τηρούσαν και θα συνεχίσουν να τηρούν με συνέπεια τα μέτρα προστασίας για το περιορισμό της διασποράς του Covid – 19. Να θυμάστε πως στηρίζοντας τη τοπική οικονομία τονώνετε την αγοραστική δύναμη, η οποία ανακυκλώνεται μέσα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να στηρίζονται κατ’ επέκταση και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του τόπου μας. Συντελείτε ακόμη καταλυτικά στη βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και στη δημιουργία νέων στο άμεσο μέλλον.

Αυτή η νέα κρίση που απειλεί εκτός από την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων μας, πρέπει να μας βρει αλληλέγγυους και ενωμένους σαν γροθιά. Μονάχα έτσι θα τα καταφέρουμε!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr