Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης

Κύμη Άγιος Αθανάσιος
Με λαμπρότητα  εόρτασε την μνήμη του στύλου της ορθοδοξιας του μεγά πατήρ του αγιώτερου των ηρώων και ηρωϊκώτερου των αγίων τίτλο που απονέμεται στον Μέγα Αθανάσιο το πολύφωτο άστρο της εκκλησίας τον οποίο τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου με επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών τον φερώνυμο και περικαλή ευπρεπισμένο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην έδρα της Ιερας Μητροπόλεως την Κύμη λαμβάνοντας χώρα  την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του εκ Στύρων επαρχίας Καρύστου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάδρου συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο χορεία ιερέω και των διακόνων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο τιμωμένους αγίους τον Μέγα Αθανάσιο και τον Άγιο Κύριλλο των οποίων τα απολυτίκια τους μας βιώνουν το στίγμα της εορτής και μας  φανερώνουν  ότι υπήρξαν  ισάξιοι ισότιμοι μεγάλοι διδάσκαλοι και υπερασπιστές της αληθείας.
Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κύμης  τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου μετα των συλλειτουργών τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο χορεία ιερέων και των διακόνων.
Κατα την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ εστιάζοντας τον θεόπνευστο λόγο του στους τιμωμένους αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο τους  υπερασπιστές της  εκκλησίας και της ορθοδόξου ημων πίστεως επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε  στην χάρη και την ευλογία που παρέχουν τα ιερά λείψανα των αγίων  και αποτελούν την πηγή των πολλών θαυμάτων.
Μετα το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε η Δοξολογία επι τη εορτή του Αγίου Αθανασίου με την παρουσία των τοπικων αρχων των μαθητων και μαθητριων των σχολικων μονάδων της Κύμης.
Τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού ιερού ναού και Ευάγγελος Κόλλιας ιερού ναού Αγίας Τριάδος Κύμης με την συμμετοχή και αλλων ιεροψαλτών.
Εν συνεχεία στην αίθουσα του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε την καθιερωμένη κοπή της  αγιοβασιλειόπιτα απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν την εορτή.
κυμηξ
κυμη2
Φωτογραφίες Αναγνώστης
Αναστάσιος Ρέτσας.
Ευάγγελος Στάμου.