Επεισοδιακή σύλληψη δύο νεαρών από το λιμενικό στη Βόρεια Εύβοια – Τους έπιασαν να ψαρεύουν παράνομα

Picture of Newsroom

Newsroom

Η ηλεκτρονική εφημερίδα eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.
Λιμενικό

Το απόγευμα της Δευτέρας 08/04, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης Ευβοίας διενήργησαν έλεγχο σε λέμβο με δύο επιβαίνοντες, ηλικίας 22 και 21 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “Ηρακλής” Ροβιών Β. Ευβοϊκού κόλπου.

Οι δύο νεαροί είχαν αλιεύσει δύο χιλιάδες εκατό (2.100) τεμάχια αχινών, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο ανά ημέρα για ερασιτέχνη αλιέα και σε απαγορευμένη χρονική περίοδο, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/2014 .

Από τη Λιμενική Αρχή Λίμνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 21χρονος και ο 22χρονος για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. ¨Απείθεια¨, καθώς αρνήθηκαν επίμονα να παραδώσουν τα αλιεύματα. Η ποσότητα των αχινών κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Back to Top