Είδηση για: #

Επεκτείνονται οι δράσεις του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας

31 Οκτωβρίου 2023, 4:04 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επεκτείνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του και στα χωριά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από εκπροσώπους κοινοτήτων της περιοχής, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου θα συμπεριλαμβάνει πλέον και χωριά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, μέσα από παρουσιάσεις της εκπαιδευτικής βαλίτσας του 2Π σε Δημοτικά σχολεία της περιοχής, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων από το Κινητό Σχολείο του Δάσους τους ερχόμενους μήνες.

Ο 2Π, η εκπαιδευτική κούκλα της ActionAid που ενσαρκώνει τον Παγκόσμιο Πολίτη και τα ταξίδια του, επισκέπτεται σχολεία εδώ και δέκα χρόνια, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά και κινητοποιώντας τα να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στον κόσμο, πώς λειτουργεί η ανθρωπότητα και ποιος είναι ο δικός τους ρόλος. Αντίστοιχα, το Κινητό Σχολείο του Δάσους, το εκπαιδευτικό βανάκι της ActionAidπου μοιάζει με περιπλανώμενο σχολείο, εμπλέκει ολόκληρη την κοινότητα, με δραστηριότητες για παιδιά και γονείς.

Για την περίοδο Οκτώβριος-Νοέμβριος,  έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε 13 σχολεία διαφορετικών χωριών του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με σκοπό να εμπλακούν περίπου 700 παιδιά στις θεματικές της ενεργούς πολιτειότητας (activecitizenship) και του περιβάλλοντος, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες.

Το Κέντρο υλοποιεί δράσεις στη Βόρεια Εύβοια για δεύτερη χρονιά,με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την ενίσχυση της οικονομικής ζωής του τόπου και την εκπαίδευση των νέων της περιοχής.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.