in ,

Επιμελητήριο Εύβοιας: Ζήτησε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Αρκίτσας – Αγ. Κωνσταντίνου, στις περιπτώσεις διακοπής της οδικής κυκλοφορίας στη Βόρεια Εύβοια λόγω κακοκαιρίας

Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Αρκίτσας – Αγ. Κωνσταντίνου, στις περιπτώσεις διακοπής της οδικής κυκλοφορίας στη Βόρεια Εύβοια λόγω κακοκαιρίας, ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Χαλκίδα Νέα Επιμελητήριο Ευβοίας

Ο Φορέας κατέθεσε το αίτημα στους κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ – ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ – Γ. Γ. ΛΙΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Τηλεδιάσκεψη Σπήλιου Λιβανού με Αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς παραγωγής – Συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος από την Περιφέρεια Στερεά Ελλάδα

Η επιστολή έχει ως ακολούθως :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και σε μεγάλο βαθμό και την Εύβοια κυρίως με φαινόμενα χιονοπτώσεων, το Επιμελητήριο Εύβοιας με την παρούσα είναι και πάλι αναγκασμένο να αναδείξει τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται για τον τόπο μας, τους πολίτες αλλά κυρίως τους επιχειρηματίες, σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Προβλήματα που ξεκινούν κυρίως όταν χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία.
Τα εν λόγω προβλήματα μεγιστοποιούνται στην Βόρεια Εύβοια και κυρίως στο οδικό δίκτυο Χαλκίδας – Αιδηψού, λόγω της παλαιότητας και της στενότητας του σε κάποια σημεία, παρότι πρόκειται για κεντρικο άξονα, αλλά και λόγω του υψόμετρου και της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας του εδάφους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η περιοχή κυριολεκτικά “παραλύει” παρά τις άμεσες κρατικές προσπάθειες που καταβάλλονται. Το πρώτο χρονικά αποτέλεσμα είναι η διακοπή της κυκλοφορίας, με συνέπειες κάθε φορά τα ανυπέρβλητα για κάποιο χρονικό διάστημα, προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις των πολιτών, πρωτίστως δε, αυτών που πρέπει να μετακινηθούν γιά επαγγελματικούς λόγους.
Ευνόητο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις κακοκαιρίας ελάχιστες μόνο ώρες αρκούν, για να διακοπεί αρχικά η κυκλοφορία των φορτηγών και των επαγγελματικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν εμπορεύματα. Όπως κατανοείτε τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα σε ελάχιστο χρόνο για τους επιχειρηματίες της περιοχής είναι εξαιρετικά μεγάλα, δεδομένου ότι πρόκειται για εμπορεύματα και προμήθειες, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι αναλώσιμου είδους. Κάθε φορά οι απώλειες είναι για τους επιχειρηματίες ειδικά αυτή την εποχή, πραγματικά δυσβάστακτες.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Εύβοιας με κατεύθυνση την όποια άμεση αποκατάσταση του προβλήματος προτείνει όπως, το Υπουργείο ΄΄ παρέμβει ΄΄ κατά τρόπον ώστε τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες διακόπτεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Χαλκίδας – Αιδηψού, να παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας (2-3 ώρες) της ακτοπλοϊκής γραμμής Αρκίτσας – Αγ. Κωνσταντίνου. Προτείνουμε δηλαδή η μοναδική διέξοδος εναλλακτικής μετακίνησης για κάποιες των περιπτώσεων να τεθεί στην διάθεση των επιχειρηματιών και των πολιτών – που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την ημέρα, μετριάζοντας σε κάποιο βαθμό την παράλυση των μεταφορών ή προλαβαίνοντας κάποιες φορές τα χειροτέρα.
Με Τιμή,
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεροντίτης

Χαλκίδα Ευβοίας: Σύλληψη της Β ΟΠΚΕ – Κυκλοφορούσε με ναρκωτικά το απόγευμα της Δευτέρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών – Συνολικά 70 δόσεις διατέθηκαν. Το eviathema.gr στο σημείο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Σύλληψη της Α ΟΠΚΕ στην Χαλκίδα Ευβοίας: Αλλοδαπός “Έφαγε” 29 μήνες φυλακή για κλοπή και κρύφτηκε στην Χαλκίδα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Μαρία Λόη

Μαρία Λόη: Η Ελληνίδα σεφ που μαγείρεψε για Μπάϊντεν και Ομπάμα – Έχει γειτόνισσα τη Lady Gaga

Κρούσματα Κορονοϊού Εύβοια

Κορονοϊός: 509 νέα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 21/01 – Συνολικά 8 στην Εύβοια σε Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη