in

Επίσκεψη Γιάννη Καλαβρή στο Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Γενικού Τμήματος και τον πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας

Γιάννης Καλαβρής ΕΚΠΑ

Σημαντική και ουσιαστική συνάντηση είχε στις 28-2-2023, ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Καλαβρής στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ψαχνά, με τον πρόεδρο του Γενικού Τμήματος κ. Σταμάτη Βολιώτη και τον πρόεδρο Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας κ. Κων/νο Παπαδόπουλο του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά.

Με την συνάντηση αυτή τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το Πανεπιστήμιο και την αγωνία του για την υποστήριξή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία, το έτος 2019, ένταξης του πρώην ΤΕΙ στο ΕΚΠΑ με την συνεπακόλουθη σαφή αναβάθμιση του Ιδρύματος.
Οι κύριοι Βολιώτης και Παπαδόπουλος ενημέρωσαν τον υποψήφιο Βουλευτή για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Συγκροτήματος Ευρίπου, επισημαίνοντας την ανάγκη για ενίσχυση του από επιπλέον μέλη ΔΕΠ, και διοικητικό προσωπικό.

Επισημάνθηκε δε ότι από τα επτά νέα τμήματα που ιδρύθηκαν στα Ψαχνά, λειτουργούν ήδη τα πέντε προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας σε Διδακτικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και άλλες ειδικότητες, ενώ παραμένουν ακόμη δύο Τμήματα αυτά των Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού και Διατροφής και Διαιτολογίας σε αναστολή, που δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τονίσθηκε και από τους δύο προέδρους η επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το αναλογούν Διδακτικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και ανάλογο προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (π.χ. διοικητικό προσωπικό ) αφού σήμερα οι ήδη υπάρχοντες καθηγητές υπερβάλλουν των δυνατοτήτων τους για την κάλυψη των αναγκών των Τμημάτων αλλά ακόμη και της γραμματειακής υποστήριξης.

Ο κ. Καλαβρής ευχαρίστησε τους κ.κ. Βολιώτη και Παπαδόπουλο για την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ. Υποσχέθηκε ότι αν ο Ευβοϊκός λαός τον κρίνει άξιο για την εκπροσώπηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αγωνιστεί για την περαιτέρω αναβάθμιση του Πανεπιστημίου προς όφελος τόσο των φοιτητών όσο και της ευρύτερης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, αλλά και όλης της κεντρικής Εύβοιας, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση λειτουργία των δύο νέων τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή, ώστε να ολοκληρωθεί λειτουργικά το Συγκρότημα Ευρίπου και την περαιτέρω ενίσχυσή του με μέλη ΔΕΠ, αλλά και λοιπό προσωπικό, ώστε τα τμήματα που λειτουργούν στα Ψαχνά να λειτουργούν με πλήρεις δυνάμεις, και να παρέχουν άρτια εκπαίδευση και να καταστούν πόλος έλξης ακόμη περισσότερων φοιτητών.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Βόρεια Εύβοια: Διάρρηξη και κλοπή στο περιφερειακό ιατρείο στα Λουτρά Αιδηψού – Οι δράστες πήραν καρδιογράφο, λάπτοπ και κουτιά με χάπια [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο

Εύβοια: “Ντου” του Λιμενικού σε Πολιτικά και Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας – Τι παραβάσεις κατέγραψαν;

Χαλκίδα: Κόντρα Αϊδίνης – Ευθυμίου μετά το αυτόφωρο για τα σουβλάκια – “Σταματα την κλάψα και ενημερώστε τον κόσμο με αλήθειες!” λέει ο πρόεδρος της Εστίασης

24χρονος στρατιωτικός από τη Χαλκίδα συνελήφθη με ναρκωτικά στην Πάτρα

Χαμός στην Χαλκίδα: Στο αυτόφωρο πήγαν την Ελένη Αϊδίνη επειδή μοίραζαν σουβλάκια χωρίς άδεια – Ανήλικοι κατανάλωναν αλκοόλ χωρίς επιτήρηση

Τραίνο

Τέμπη: 32 νεκροί από την φονική σύγκρουση τρένων – 53 τραυματίες νοσηλεύονται

Ασθενοφόρο

8χρονος Ήρωας κάλεσε το 100 και έσωσε τη μαμά του από τα χειρότερα στη μέση του δρόμου