Επίσκεψη Θανάση Ζεμπίλη στη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας

ZEMPILHS3

Την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας και την Π.Υ. Χαλκίδας επισκέφτηκε σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Βουλευτής Ευβοίας συζήτησε με τον Διοικητή Ευβοίας, Πύραρχο Περικλή Κουλκουβίνη, και τον Διοικητή της Π.Υ. Χαλκίδας, Επιπυραγό Βασίλη Κλωτσοτήρα, για όλα τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία, όπως κτηριακές υποδομές, ενίσχυση με οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή, υπηρεσιακά ζητήματα, συνταξιοδοτικό εποχικών υπαλλήλων και σχέδιο δράσης για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Διοίκηση της Π.Υ. Ευβοίας σχετίζεται με το κτηριακό. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις προκειμένου η έδρα της υπηρεσίας να απομακρυνθεί από το κέντρο της Χαλκίδας, ώστε να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες και να αυξήσει την επιχειρησιακή της ικανότητα.

Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της ενίσχυσης και ανανέωσης του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων και του απαραίτητου εξοπλισμού των πυροσβεστών, μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της χορήγησης των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας στο προσωπικό, καθώς και το συνταξιοδοτικό θέμα που απασχολεί τους εποχικούς υπαλλήλους. Ο Θανάσης Ζεμπίλης δεσμεύτηκε να συμβάλλει στη προσπάθεια, ώστε οι εποχικοί πυροσβέστες να κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα νωρίτερα από τα 67 έτη που είναι σήμερα.

Τέλος, ο Βουλευτής Εύβοιας ενημερώθηκε για τα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και ζήτησε την μέγιστη ετοιμότητα. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική, ενώ άπαντες συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τους διοικητές και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος και δεσμεύτηκε στο να βρίσκεται δίπλα τους για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

ZEMPILHS3

ZEMPILHS2

ZEMPILHS1

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα είχε βάψει τον σκύλο του – Πληροφορίες πως πρόκειται για σεσημασμένο για ναρκωτικά

Τροχαίο στα Ψαχνά: Εκτροπή οχήματος στον δρόμο προς Βόρεια Εύβοια [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: Τροχαίο στα φανάρια Λιανής Άμμου – Φορτηγό καρφώθηκε πίσω από αστικό λεωφορείο [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: Τροχαίο στην Έξω Παναγίτσα – Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις