Επιστρέφει το Evia Film Project στη Βόρεια Εύβοια

film 2

Το EviaFilmProject, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε πέρυσι με σκοπό να στηρίξει την Βόρεια Εύβοια ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Στην πρώτη του διοργάνωση φιλοξενήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 350 επαγγελματίες του κινηματογράφου, παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ανακάλυψαν τις ομορφιές της, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της (περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακύκλωση κ.ά) και ενημερώθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές που αναδεικνύονται παγκοσμίως για το πράσινο σινεμά.

Φέτος, το EviaFilmProject επιστρέφει ανανεωμένο και καθιερώνεται πλέον ως ο τρίτος πόλος δράσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2ο EviaFilmProject, λοιπόν, δίνει ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια, με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση. Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιείται στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

film 3

Μεταξύ άλλων το παρών θα δώσει ο βραβευμένος με δυο Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν ο οποίος θα ανοίξει το 2o Evia Film Project (20-24 Ιουνίου 2023), για να παρουσιάσει την ταινία του, Μικρόκοσμος, μια σουρεαλιστική κοινωνική σάτιρα που σχολιάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του υπερπληθυσμού του πλανήτη. Παρών στην προβολή θα είναι και ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Φαίδων Παπαμιχαήλ.

Το EviaFilm Projectείναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το greencinema.

film

Το EviaFilmProject πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.






Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ