Εποικοδομητική και επιτυχής η ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια της Στερεάς για το πρόγραμμα: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»

Επιμελητήριο Εύβοιας

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020, η διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Στ. Ελλάδας, (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών & η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στ. Ελλάδας για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19, πρόγραμμα που αφορά μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων τους.

Ημερίδα Συλλόγου Εστίασης “Ξένιος Ζευς” – Μαρκόπουλος για πανδημία: Κακή πρόβλεψη

Συντονιστής της παρουσίασης του Προγράμματος ήταν ο Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Κυρίτσης, ενώ σε αυτή από πλευράς Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας συμμετείχαν οι κύριοι : Νικόλαος Ανδρέας Μώρος Α΄ Αντιπρόεδρος – Αντώνιος Νταβαρίας Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ – Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων – Γιάννης Μαραγκός Γενικός Γραμματέας – Νίκος Φωκίτης μέλος ΔΣ.

Η επιτυχία της ενημερωτικής Ημερίδας συνίσταται στο γεγονός της μαζικής συμμετοχής και στην άκρως αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της ΑΝΔΙΑ, που διαλεύκαναν κάθε ερώτημα των συμμετεχόντων, για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή επιχορήγησης. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 4.000,00 € και μέγιστο τα 40.000,00 €.

Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το ακριβές ποσό επιχορήγησης προκύπτουν από προκύπτουν από το άθροισμα : των Αγορών Εμπορευμάτων Χρήσης / των Αγορών Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης / του συνόλου των Δαπανών για Παροχή Υπηρεσιών / του συνόλου των Ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση / του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές-Βιολογικές δραστηριότητες) /των Διαφόρων Λειτουργικών Εξόδων.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων εταιρικού/εμπορικού χαρακτήρα: ανώνυμη Εταιρία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Ν.Ε.Π.Α., Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ως ισχύει, Συνεταιρισμός, Δικηγορική Εταιρία του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013, Αστική Εταιρία Δικαστικών Επιμελητών, Συμβολαιογραφικές Εταιρείες του Π.Δ. 284/1993, Κοινωνία Αστικού Δικαίου.

Ορισμένες επισημάνσεις για το πρόγραμμα:

• Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι αντικειμενική. Υπάρχει αδιάβλητο στην όλη διαδικασία με δεδομένο ότι η υποβολή τόσο της πρότασης, όσο και των δικαιολογητικών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

• Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι συγκριτική και όχι άμεση, που σημαίνει ότι δεν θα έχει κάποιος προβάδισμα εάν υποβάλλει συντομότερα.

• Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά την υποβολή, διότι εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή στοιχεία, δεν θα ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία και η πρόταση αυτομάτως θα απορριφθεί. • Ιδιαίτερη προσοχή επίσης, πρέπει να δοθεί στο ζήτημα του προσωπικού που πρέπει να διατηρεί η επιχείρηση κατά το διάστημα της εκταμίευσης.

• Στον ιστότοπο της ΑΝΔΙΑ (www.andia.gr ) είναι αναρτημένα όλα τα εργαλεία για την υποβοήθηση της διαδικασίας (εγχειρίδια υποβολής στο ΠΣΚΕ, υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων, πίνακας προ αξιολόγησης ώστε να γνωρίζει ο υποψήφιος επενδυτής τη βαθμολογία που συγκεντρώνει πριν υποβάλει πρόταση καθώς και το ποσό που δικαιούται να αιτηθεί, κτλ.).

• Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό από τις 13/10 έως και τις 3/11 για ηλεκτρονικές υποβολές.

• Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκ. €.

Στην ιστοσελίδα της ΑΝΔΙΑ μπορείτε να δείτε όλα τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα καθώς και το Εγχειρίδιο Υποβολής στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην Δράση.

Χαλκίδα Ευβοίας: Τον έπιασαν με ναρκωτικά και να οδηγεί χωρίς δίπλωμα

Περί προσκυνημάτων ο λόγος….. – Του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Από την Μακρυκάπα η θετική υπάλληλος στον ΙΟ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr