dimitriadis-vitoros
Εύβοια

Ερέτρια: Αγρυπνία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και προσμονής για τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε προεόρτια Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Της ιερής ακολουθίας προέστη ο συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεοφάνης Παπαγεωργίου, συλλειτουργούντος του εφημερίου του ναού, Πρεσβυτέρου π. Ζήση – Ιωάννη Φουρμούζη.

lYSIS

Στο επίκεντρο της Αγρυπνίας βρέθηκε η θεολογική ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Ευγενικού, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο π. Νεκτάριος ανέλυσε εκτενώς το πώς η Παρθένος Μαρία έγινε το «δοχείο της χάριτος του Θεού» και αναβιβάστηκε σε Θεοτόκο. Όπως τόνισε, τρεις ήταν οι πυλώνες που την οδήγησαν σε αυτή την ύψιστη τιμή: η απόλυτη αφιέρωσή της στο θέλημα του Θεού, η διαρκής μελέτη των Αγίων Γραφών και η αδιάλειπτη ταπείνωσή της.

Τους βυζαντινούς ύμνους της ακολουθίας απέδωσαν με αρμονία ο ίδιος ο π. Νεκτάριος Ευγενικός, μαζί με τον Ιεροψάλτη του ναού, κ. Δημήτριο Πετρογιάννη, και τον Αναγνώστη, κ. Ανάργυρο Αργύρη, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας για τους πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν την «Εορτή των Εορτών» του καλοκαιριού.

Αγρυπνία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερέτρια
Ερέτρια: Αγρυπνία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο 3

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Μακρύγιαννης.

Ετικέτες: Ερέτρια
Μοιραστείτε:

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από το 2022 έως το 2026 και έπειτα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Εκδότης των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων eviathema.gr και newstok.gr, καλύπτοντας θέματα τοπικού και πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Μεταπτυχιακός φοιτητής «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» στο ΕΚΠΑ. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.