Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών έκανε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης για το κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Κύμη και Ψαχνά

ΠΕΙΡΑΙΩΣΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης για το κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Κύμη και Ψαχνά το οποίο θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα με άμεσες συνέπειες στην τοπική οικονομία της Εύβοιας, το οποίο ανέδειξε αποκλειστικά το eviathema.gr.

Το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, επίκειται το προσεχές χρονικό διάστημα κλείσιμο πληθώρας καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη τη χώρα. Μεταξύ των υποκαταστημάτων που πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους βρίσκονται και αυτά στην Κύμη και τα Ψαχνά Ευβοίας. Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων, των αιρετών και των φορέων των δύο περιοχών, καθώς, εάν επαληθευτεί η εξέλιξη αυτή, θα αποτελέσει ένα ακόμα λιθαράκι για την περαιτέρω υποβάθμισή τους.

Η υλοποίηση της απόφασης για κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς ειδικά στην Κύμη, όπου και αναμένεται η έναρξη της θερινής περιόδου με το γνωστό πρόβλημα του κλειστού οδικού δικτύου Στόμιου – Πλατάνας, θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες των επιχειρηματιών της περιοχής. Παράλληλα, το επιχείρημα περί ψηφιοποίησης των συναλλαγών που χρησιμοποιείται κατά κόρον προκειμένου να αιτιολογήσει το κλείσιμο των καταστημάτων των Τραπεζών, δεν γίνεται να ισχύσει στις περιοχές της Εύβοιας, όπου κατοικούν ως επί το πλείστον άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν την εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Επειδή,

– Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, το κλείσιμο των καταστημάτων θα αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των κακών ειδήσεων, του ξηλώματος του οικονομικού ιστού, της ερήμωσης και της δημογραφικής αιμορραγίας της ελληνικής επαρχίας, ειδικά στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα οικονομικά χτυπήματα.
– Το γεγονός ότι ζούμε πλέον στην εποχή της ψηφιοποίησης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν μπορεί να συνεπάγεται ότι αφήνουμε πίσω τους πολίτες που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην κλείσουν τα καταστήματα των τραπεζών, ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας;
2. Πώς προτίθεται να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι τοπικοί πληθυσμοί της Κύμης και των Ψαχνών, που αποτελούνται, ως επί το πλείστον, από μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εργάτες, αγρότες, ηλικιωμένους συνταξιούχους, κτηνοτρόφους και αλιείς, κάτοικοι όλοι των γύρω περιοχών;

Ο ερωτών βουλευτής

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Διαβάστε Επίσης

Επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς έστειλε ο Γιώργος Ψαθάς – Ζήτα να μην κλείσει το υποκατάστημα στα Ψαχνά

Γιώργος Ψαθάς στο eviathema.gr για κλείσιμο τράπεζας στα Ψαχνά: “Εδώ και δύο μήνες παλεύουμε να κρατήσουμε το υποκατάστημα”

Πολιτικά: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της γέφυρας μπέλευ στην είσοδο – Αύριο δίνεται στην κυκλοφορία [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών