in

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Ο Γιάννης Μπουροδήμος

Διεκδικεί το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με πλειάδα παλιών και νέων συνεργατών που συγκροτούν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας και συνδιασμού απέστειλε ο πρώην Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος, ο οποίος επαναδιεκδικεί τον Δημαρχιακό θόκο. Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουροδήμος τονίζει, ότι, “η λειτουργία του Δήμου μας δυστυχώς δεν κατάφερε να συγκρατήσει την περιοχή στα πρό δεκαετίας επίπεδα, αν όχι να την βελτιώσει, λόγω ανικανότητας στην διεκδίκηση πόρων, απαραίτητων για την συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες , την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Ψαχνών και των δημοτικών κοινοτήτων και την κατασκευή νέων υποδομών αναγκαίων για την τοπική κοινωνία.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Είναι αποδεκτό από όλους ότι ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων παρουσιάζει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Η συνύπαρξη των ορεινών όγκων με το παραλιακό μέτωπο του Ευβοικού και του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τις παραγωγικές πεδιάδες των Ψαχνών, της Καστέλλας, της Τριάδας και του Πισσώνα, συνθέτουν ένα παραγωγικό σύνολο η αξιοποίηση του οποίου μπορεί να εκτινάξει την τοπική οικονομία και να αντιστρέψει την φθίνουσα πορεία την οποία ακολουθεί ο τόπος κατά την τελευταία δεκαετία. Η απογραφή του πληθυσμού η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την ΕΛΣΤΑΤ δείχνει μείωση του μόνιμου πληθυσμού κατά 15,2%,όταν ο πληθυσμός του νομού μένει στάσιμος, αποτυπώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο την φθίνουσα πορεία της περιοχής. Η μείωση των παιδιών στα σχολεία και η εγκατάλειψη η οποία παρατηρείται σε πολλά από τα δημοτικά μας διαμερίσματα, αποτυπώνει την σημερινή πραγματικότητα η οποία δεν κρύβεται όσο και αν προσπαθήσει κανείς.

Η λειτουργία του Δήμου μας δυστυχώς δεν κατάφερε να συγκρατήσει την περιοχή στα πρό δεκαετίας επίπεδα, αν όχι να την βελτιώσει, λόγω ανικανότητας στην διεκδίκηση πόρων, απαραίτητων για την συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες , την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Ψαχνών και των δημοτικών κοινοτήτων και την κατασκευή νέων υποδομών αναγκαίων για την τοπική κοινωνία.

Η περιοχή μας μέσω των δύο καποδιστριακών δήμων ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ και ΔΙΡΦΥΩΝ και του νέου Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ στην πρώτη περίοδο, βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων δια των οποίων έγιναν σημαντικά έργα τα οποία ήταν απαραίτητα και βελτίωσαν την εικόνα της περιοχής.

Σήμερα δυστυχώς, λόγω έλλειψης οργάνωσης και ανικανότητας της δημοτικής αρχής στην προετοιμασία προτάσεων για διεκδίκηση πόρων, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αποτέλεσμα αυτής της κακής λειτου-ργίας είναι η έλλειψη πόρων για την ανάπτυξη του Δήμου σε μια περίοδο όπου κατά κοινή ομολογία τα διαθέσιμα χρήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν περισσότερα από ποτέ.

Η καμπάνα που χτύπησε πρέπει να την ακούσουμε όλοι .Πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να συμβάλλουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια για ανασύνταξη της περιοχής.
Έχουμε την ευλογία στην έδρα του Δήμου μας στα ΨΑΧΝΑ να λειτουργεί το αναβαθμισμένο συγκρότημα του Ευρίπου του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Με την συνεργασία και τις προτάσεις μας το πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να γίνει ο οδηγός για την ανάπτυξη των Ψαχνών και του Δήμου μας ευρύτερα.

Για να γίνει αυτό δυνατό απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός, μια ολιστική μελέτη για τα Ψαχνά και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε σύντομα με την προσθήκη νέων υποδομών και την βελτίωση των υπαρχόντων να διαμορφώσουμε λειτουργίες πόλης πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ο πανέμορφος ορεινός όγκος ,με τα φαράγγια ,τα μονοπάτια, τα πανέμορφα δάση και το αλπικό τοπίο, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Ευβοικού και του Αιγαίου μέσω επενδύσεων υψηλής απόδοσης (μαρίνα ,καταφύγια, αναπλάσεις, οδοποιία), προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη τουρισμού τεσσάρων εποχών.

Ο συνδυασμός αυτός θα εκτινάξει την τοπική οικονομία, θα αντιστρέψει και θα εξαφανίσει την σημερινή μίζερη κατάσταση και συγχρόνως θα θωρακίσει τα βουνά μας από την επέλαση των ανεμογεννητριών .

Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αποτελέσει τον τροφοδότη της νέας οικονομίας . Γι αυτό απαιτείται η άμεση έναρξη έργων αξιοποίησης των ρεόντων υδάτων (φράγμα ΨΑΧΝΩΝ, φράγμα ΚΑΜΠΙΩΝ), την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων και την ορθή λειτουργία των υπαρχόντων με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, την αξιοποίηση των αρδευόμενων εκτάσεων και την προσέλκυση νέων στον πρωτογενή τομέα.

Οι παρεμβάσεις στον αστικό ιστό ,μέσω εγκεκριμένων πολεοδομικών σχεδίων, θα αναβαθμίσει τις υφιστάμενες υποδομές και θα προσφέρει γη κατάλληλη για την ανάπτυξη πρωτεύουσας ,δευτερεύουσας και τουριστικής κατοικίας, εκμεταλλευόμενοι την ευνοική συγκυρία της κατασκευής του οδικού άξονα ΧΑΛΚΙΔΑ-ΨΑΧΝΑ-Β.ΕΥΒΟΙΑ.

Η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας μας δίνει νέες δυνατότητες για την λειτουργία του Δήμου και την διασύνδεση όλων των τοπικών κοινοτήτων προς όφελος των δημοτών.
Ο Δήμος ασφαλώς πρέπει να μπεί μπροστά στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας ,του πολιτισμού (ΚΡΙΕΖΩΤΕΙΟ), της παιδείας, με σχέδιο, με επιστήμονες και επαγγελματίες και ΟΧΙ με μαθητευόμενους μάγους.

Εμείς και εγώ προσωπικά αποδέχομαι την πρόκληση να μπω μπροστά σε αυτό τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής μίζερης κατάστα-σης. Στόχος μου δεν είναι απλά η βελτίωση της καθημερινότητας. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Η ανατροπή και η εκτίναξη της τοπικής οικονομίας είναι το όραμά μου και γι αυτό θα αγωνιστώ.

Σε αυτή την προσπάθεια σας καλώ να συμμετάσχετε όλοι ,με μοναδικό προαπαιτούμενο την πίστη στις δυνατότητες ανάπτυξης και την αγάπη γι αυτόν τον τόπο. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψηφίζεις ή τι ψήφισες στις προηγούμενες εθνικές ή δημοτικές εκλογές. Δεν μας κηδεμονεύει και δεν μας καθοδηγεί κανένας. Πυξίδα μας είναι μόνο το τοπικό συμφέρον, το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου ευρύτερα.

Η νεολαία μας πρέπει να σύρει πρώτη το χορό. Οι επιστήμονες της περιοχής ,οι επαγγελματίες ,οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι γυναίκες ,οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να συστρατευτούμε όλοι και να αγωνιστούμε μέσα από ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ έχοντας ως μοναδική εξάρτηση την αγάπη μας για τον τόπο.

Εγώ ως επικεφαλής και οι συνεργάτες μου, παλαιοί και νέοι, ανα-λαμβάνουμε την ευθύνη συγκρότησης ενός ισχυρού ψηφοδελτίου νίκης με το οποίο θα συμμετάσχουμε στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Μέσα από την ΜΕΣΣΑΠΙΑΚΗ – ΠΑΡΑΔΙΡΦΥΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σας καλούμε όλους να δώσουμε τον κοινό αγώνα για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Έχουμε χρέος στον τόπο και στις νέες γενιές, να δώσουμε τον καλλίτερο εαυτό μας και τις γνώσεις μας.

Το θέλουμε και το μπορούμε.

ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΙΡΦΥΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ_ΜΑΘΗΤΗ

ΣΟΚ: Τον «έσπασαν» στο ξύλο τέσσερα άτομα

Χαλκίδα: Ρομά ξυλοκόπησαν 91χρονο και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι – Συνελήφθησαν από την Αστυνομία