,

Θρίαμβος για το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας: Εξαρθρώθηκαν πλήρως 3 ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες – Τα ευρήματα της συστηματικής έρευνας [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

11 Μαρτίου 2021, 3:13 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας - Εγκληματικές Οργανώσεις - Ναρκωτικά

 Όπως ανέφερε πρώτο εχθές το eviathema.gr μετά από 4,5 εντατικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας εχθές πραγματοποιήσε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές τις Ελλάδας όπου Εξαρθρώθηκαν πλήρως (3) ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες. Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έλαβε τέλος με πρωτοφανή αποτελέσματα για για τα δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα για τις 3 εγκληματικές ομάδες:

Α’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν και τα (5) μέλη της, τα οποία διακινούσαν (αλλά και καλλιεργούσαν) κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, στις ευρύτερες περιοχές της Χαλκίδας και Ερέτριας Ευβοίας

Β’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν και τα (6) μέλη της, ένα εκ των οποίων δρούσε αρχικά στην Α’ Εγκληματική Ομάδα. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν κυρίως στην καλλιέργεια κάνναβης, με την υδροπονική μέθοδο, ενώ διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη, στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης

Γ’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν τα (4) από τα (5) μέλη της, τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής

Εύβοια: Τους έπιασε στα πράσα το Λιμενικό να παραβιάζουν τα μέτρα…

Εκτός από τα συνολικά (14) συλληφθέντα μέλη των (3) εγκληματικών ομάδων, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, επιπλέον άλλα (11) άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για προμήθεια, καλλιέργεια, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.

Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων – συντονισμένων αστυνομικών ερευνών σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εύβοιας, της Αθήνας, του Πειραιά, του Ηρακλείου Κρήτης και των Σερρών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (64) κιλά κάνναβης, (591) δενδρύλλια κάνναβης, (5) υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης, πάνω από (17.000) ευρώ, όπλα, φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας, (12) οχήματα κ.α.

Στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκαν πλήρως τρεις (3) ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες – συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Η αποδόμηση των ανωτέρω εγκληματικών ομάδων και η σύλληψη των μελών τους, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «CANNABIS VIRUS», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021) το πρωί, σε περιοχές της Εύβοιας, Αττικής, Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συμμετοχή όλης της αστυνομικής δύναμης αυτού (συμπεριλαμβανομένων και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε.) και την συνδρομή των Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Αλιβερίου Ευβοίας αντίστοιχα, λοιπών αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς επίσης των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών. Επιπλέον, για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις (4) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, διενεργήθηκαν (20) έρευνες, συνελήφθηκαν είκοσι πέντε (25) άτομα, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα (14) μέλη των τριών (3) εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και έντεκα (11) επιπλέον άτομα, για τα οποία προέκυψε η διασύνδεσή τους με τις εξαρθρωθείσες συμμορίες (κάποιοι εξ αυτών αποτελούσαν προμηθευτές των εγκληματικών ομάδων) και τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για προμήθεια, καλλιέργεια, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά στην Α’ Εγκληματική Ομάδα : Συνελήφθησαν και τα πέντε (5) μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και μία αλλοδαπή.

Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση (αλλά και καλλιέργεια) κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, σε εξαρτημένους χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Ερέτριας Ευβοίας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, αποτελούμενο από συγκεκριμένο «πελατολόγιο», ενώ για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση τριών (3) συνολικά προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών της Α’ Εγκληματικής Ομάδας και συγκεκριμένα δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι ομοίως συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, σε περιοχές της Εύβοιας (οι δύο) και των Σερρών (ο τρίτος).

Εκτιμάται ότι η ανωτέρω συμμορία διακίνησε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τουλάχιστον (16) κιλών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις (160.000) ευρώ.

Αναφορικά με τη Β’ Εγκληματική Ομάδα : Συνελήφθησαν και τα έξι (6) μέλη της, όλοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας αποτελούσε αρχικά μέλος της Α’ Εγκληματικής Ομάδας από την οποία διέκοψε την δράση – συμμετοχή του και εντάχθηκε στην Β’ Εγκληματική Ομάδα.

Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, προσδιορίζεται στη καλλιέργεια κάνναβης, με την υδροπονική μέθοδο ( skunk ), καθώς και στην διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε εξαρτημένους χρήστες της περιοχής του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές, διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης ακόμη και σε άτομα εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος της ανωτέρω περιοχής.

Τα μέλη της δεύτερης συμμορίας, είχαν αναπτύξει διαρκή δράση στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς εκτιμάται ότι κάθε φυτό υδροπονικής κάνναβης, θα μπορούσε να επιφέρει στην εγκληματική ομάδα το παράνομο χρηματικό όφελος των (6.000) ευρώ.

Ως προς την εξάρθρωση της Γ’ Εγκληματικής Ομάδας: Συνελήφθησαν τα τέσσερα (4) από τα πέντε (5) μέλη της, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Τα μέλη της είναι κυρίως οδηγοί ταξί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική τους ιδιότητα, προκειμένου να έχουν δυνατότητα «ελευθερίας» στις μετακινήσεις τους, παρά τον εκτεταμένο περιορισμό της κυκλοφορίας, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν τα επαγγελματικά τους οχήματα, προκειμένου να προμηθεύονται, μεταφέρουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έχοντας διευρυμένο πελατολόγιο που απαρτιζόταν κυρίως από άλλους οδηγούς ταξί, μερικοί εκ των οποίων διακινούσαν με τη σειρά τους περαιτέρω τα ναρκωτικά.

Εκτιμάται μάλιστα ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους (εκτελούμενες μεταφορές και διακίνηση), υπερβαίνει τις (175.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(64) κιλά (256, 8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
(591) δενδρύλλια κάνναβης (εκ των οποίων έξι φυτά κάνναβης και δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης),
(5) υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης,
(29) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης,
(5) φύλλα κάνναβης, σπόροι κάνναβης και (3) ναρκωτικά δισκία,
(16) ζυγαριές ακριβείας και (9) τρίφτες κάνναβης,
(28) κινητά τηλέφωνα,
(17.145) ευρώ, (185) λίρες Αγγλίας και (3) δολάρια Η.Π.Α.,
(1) πιστόλι με γεμιστήρα και (8) φυσίγγια,
(7) πιστόλια replica , διαφόρων ειδών
(710) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
(1) ξιφίδιο, (1) μαχαίρι και (1) σουγιάς,
(12) οχήματα, εκ των οποίων (6) Ι.Χ.Ε, (3) Δ.Χ.Ε. και (3) δίκυκλα.
Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, προμήθεια, κατοχή, μεταφορά, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η δράση των (3) εγκληματικών ομάδων, έλαβε χώρα σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία εφαρμόζονταν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19, με τους συλληφθέντες να παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα μέτρα και να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι (19) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι (6) συλληφθέντες της Β’ Εγκληματικής Ομάδας, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

11032021stelladana001

11032021stelladana009

11032021stelladana007

11032021stelladana006 11032021stelladana005

11032021stelladana004

11032021stelladana003

11032021stelladana002

 

Φωτιά στην Ερέτρια Ευβοίας – Κάτοικος πήγε να κάψει σκουπίδια και λάστιχα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ]

Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας: Τρόμος για μητέρα με τα παιδιά της – Κουκουλοφόροι μπήκαν σπίτι και τους λήστεψαν

Χαλκίδα: Στα 60 του χρόνια έφυγε από την ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Νταβέλης

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.