Εξώδικο έστειλε ο Γιώργος Μαυρίκης στο eviathema.gr για τις συμβάσεις σε Επιμελητήριο Ευβοίας και Δήμο Χαλκιδέων – Η απάντηση του ιδιοκτήτη του eviathema.gr, Σωτήρη Μπαρσάκη

Εξώδικο Γιώργος Μαυρίκης

Εξώδικη πρόσκληση διαμαρτυρία απέστειλε ο κ. Γιώργος Μαυρίκης προς το eviathema.gr και τον ιδιοκτήτη Σωτήρη Μπαρσάκη σχετικά με το Δημοσίευμα που αναρτήθηκε με τίτλο “Μετά το Δήμο Χαλκιδέων χτύπησε και το Επιμελητήριο Εύβοιας”.

Αναρτούμε την απάντηση του Ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας eviathema.gr, στην επιστολή του καθώς και την επιστολή αυτούσια.

Η απάντηση: 

Αξιότιμε Κύριε Μαυρίκη

Παρά το γεγονός ότι εμείς δεν σας ονοματίσαμε για να μην σας θίξουμε εσείς επιλέξατε να μας αποστείλετε εξώδικο και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να σας απαντήσουμε αλλά να δημοσιεύσουμε και την εξώδικη διαμαρτυρίας σας με το ονοματεπώνυμο σας.

Όχι μόνο δεν σας συκοφαντήσαμε αλλά εμείς συκοφαντούμαστε από εσάς μέσω της δήλωσής σας αυτής..

Το κείμενο μας όχι μόνο δεν ήταν συκοφαντικό προς το πρόσωπό σας αλλά αληθές στο σύνολό του και μέσα στο πνεύμα των αξιών που πρέπει να υπηρετεί η δημοσιογραφία αναδεικνύοντας θέματα που έχουν να κάνουν με τον κακό τρόπο διοίκησης φορέων του δημοσίου, νομικών προσώπων και οργανισμών!

Αντίθετα εσείς μας συκοφαντείτε λέγοντας ότι διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις!

Το δημοσίευμα μας ουδόλως στρέφεται εναντίον του προσώπου σας προσβάλλοντάς το αλλά κρίνει τον τρόπο που διοικείται το Επιμελητήριο και ο δήμος της Χαλκίδας όπως οφείλει να κάνει, ενημερώνοντας τους πολίτες, αποκαλύπτοντας την αλήθεια στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου που ως δικηγόρος γνωρίζετε ότι είναι κατοχυρωμένα από το σύνταγμα δικαιώματα.

Ας δούμε λοιπόν το δημοσίευμα που εξ’ ολοκλήρου είναι αληθές και ουδόλως συκοφαντικό!

«Αμοιβή για υπηρεσίες υπεύθυνου προστασίας δεδομένων αναρτήθηκε στη διαύγεια με την υπογραφή του Πρόεδρου Γεροντίτη σε συγκεκριμένο άτομο κλπ κλπ»

Που είναι το ψευδές και συκοφαντικό; Μήπως έπρεπε να σας πάρουμε τηλέφωνο για να σας ρωτήσουμε αν ισχύει το περιεχόμενο του κειμένου που δημοσιεύτηκε στο διαύγεια;

Να είστε σίγουρος πώς αν υπήρχε κάτι που δεν μπορούσαμε να διευκρινίσουμε και σας αφορούσε θα σας παίρναμε τηλέφωνο

Σχετικά με τις σχέσεις σας με συγκεκριμένα άτομα δεν θα επεκταθούμε σε αυτό το έγγραφο-απάντηση αλλά στις δικαστικές αίθουσες με σωρεία μαρτύρων αν αποφασίσετε να προσφύγετε

Τα περί προσβολής σας και περί μη διασταύρωσης πληροφοριών δεν ευσταθούν και είμαστε σε θέση να αποδείξουμε τα γραφόμενά μας εάν κληθούμε.

Ως προς τα επαγγελματικά σας προσόντα δεν θα επεκταθούμε διότι αυτά όπως και τα προσόντα κάθε ελεύθερου επαγγελματία είναι αξιολογικές κρίσεις υποκειμενικού χαρακτήρα. Προσωπικά δεν σας γνωρίζουμε ούτε θεωρούμε ότι είστε καλύτερος από τους υπόλοιπους τετρακόσιους δικηγόρους της Χαλκίδας με μεγαλύτερη ηλικία και εμπειρία από εσάς. Δεν αμφισβητήσαμε ούτε τα προσόντα σας ούτε την επαγγελματική σας επάρκεια .

Εμείς κάναμε αυτό που οφείλαμε να κάνουμε θίγοντας τα κακώς κείμενα στο δημόσιο τομέα σε σχέση με την διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Σας σεβόμαστε ως άτομο αλλά δεν δίνουμε σε κανένα ασυλία . Εάν θιχτήκατε προσωπικά λυπούμαστε αλλά απ’ ότι γράψαμε δεν αναιρούμε τίποτα διότι είναι η αλήθεια και οι προσωπικές μας απόψεις μαζί με τις αξιολογικές μας κρίσεις..

Με τιμή
Σωτήρης Μπαρσάκης
Δημοσιογράφος

Υ.Γ. Ευτυχώς για εμάς δεν δημοσιογραφούμε στην Τουρκία του Ερντογάν ούτε στην Ρωσία του Πούτιν.

Η επιστολή:

exodiko1 1

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News