,
Είδηση για: #

Ευχαριστίες Θανάση Ζεμπίλη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του φράγματος Σέττας Μανικίων

23 Δεκεμβρίου 2023, 11:17 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Όπως είχε προαναγγείλει ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Σέττα Μανίκια Ν.Ευβοίας και κατασκευή δικτύων ύδρευσης» εισήχθη στην ημερήσια διάταξη (α/α 6) του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Το ΚΕΣΠΑ , παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ. ΠΕ.Κ.Α.), παρείχε την συγκατάθεση του στην υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής Εύβοιας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, τον οποίο είχε επισκεφθεί για το θέμα αυτό, όπως και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

«Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και την Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου προχωράμε στη δρομολόγηση της ολοκλήρωσης του φράγματος Σέττας – Μανικίων, που αποτελεί έργο ζωής, καθώς θα αντιμετωπίσει οριστικά τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και της ΔΕ Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας. Παράλληλα, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Εύβοιας, αφού με την κατασκευή της τεχνητής λίμνης σε μία περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για αναψυχή και δραστηριότητες, θα αποτελέσει αυτός ο τόπος πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών» τόνισε ο κ. Θανάσης Ζεμπίλης.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.