Ευχές του Θανάση Ταρτη για την 25η Μαρτίου

Θανάσης Τάρτης Ευχές

Ευχές του Θανάση Ταρτη για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και την ψυχή μας, είναι μέρα υπερηφάνειας, εθνικής ανάταξης, πίστης, γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, αποτελεί μήνυμα ελπίδας για την κοινωνία μας. Μήνυμα ομοψυχίας, ελευθερίας, αφύπνισης, αλλά και ενεργοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, απέναντι σε ότι επιβουλεύεται το μέλλον μας και σε ότι μας κρατά πίσω.

Αφενός, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι η αρχή της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους και αφετέρου, η κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η αρχή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, και της σωτηρίας μας από το σκοτάδι της μακραίωνης οθωμανικής σκλαβιάς.

Η σταθερή προσήλωση στον δίκαιο Αγώνα και η συνειδητοποίηση πως μόνο με ομόνοια και ομοψυχία μπορεί να κερδηθεί, που δυστυχώς, σε κάποιες μαύρες σελίδες της ιστορίας μας ξεχάστηκαν, από τις έριδες και τη διχόνοια των ίδιων των Ελλήνων, οδήγησαν τελικά το Γένος μας στην Ανεξαρτησία του.

Τα ιδανικά τους παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, δίνοντάς μας την ώθηση, μέσα από τις τωρινές εμπειρίες, να δημιουργήσουμε νέες ισχυρές αξίες. Το οφείλουμε στη νέα γενιά, να πάψουμε να την απογοητεύουμε, να οραματιστούμε μέσα από τα δικά της μάτια το μέλλον, όπως αυτή το επιθυμεί.
Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας και την ιστορική μνήμη, και στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ευθύνη που μας κληροδότησαν, συναισθανόμενοι το δικό μας Χρέος για να διαφυλάξουμε όσα μας παρέδωσαν με το αίμα τους.