Εύβοια: Στο αυτόφωρο άνδρας ο οποίος έκλεψε φορτηγό στα Ψαχνά – Αναζητείται ο συνεργός του

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ_EVIATHEMA3

Συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν, εντός ορίων αυτοφώρου, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί (οι τρεις ανήλικοι) και ένας αλλοδαπός, κατά την διάρκεια της χθεσινής (02-11-2022) ημέρας, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και ενδελεχείς έρευνες των κατά τόπους αρμόδιων αστυνομικών δυνάμεων, με σκοπό την πρόληψη & καταστολή διάπραξης κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr ένας άνδρας Ελληνικής καταγωγής συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης 02-11 στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων, διότι από κοινού με έναν ακόμη ημεδαπό που αναζητείται, αφαίρεσαν νωρίτερα χθες το απόγευμα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι στην περιοχή. Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην ιδιοκτήτριά του.

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας, από Αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας, στα Διόδια Αγίας Τριάδας, (ρεύμα πορείας προς Λαμία), ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχε αφαιρεθεί νωρίτερα από περιοχή της Αττικής.

Κατά τη στάθμευση του οχήματος και πριν τον επικείμενο έλεγχο, ο ανωτέρω οδηγός εκκίνησε το αυτοκίνητο με σκοπό να διαφύγει, τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν Αστυνομικό που τον είχε προσεγγίσει, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη, με τις κατηγορίες της κλοπής τροχοφόρου, πρόκλησης σωματικής βλάβης και απείθειας. Το κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Ένας ακόμα άνδρας Ελληνικής καταγωγής συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θήβα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της Τρίτης, παραβίασε θύρα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη Θήβα και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό και μία τραπεζική κάρτα, με την οποία πραγματοποίησε ακολούθως αγορές προϊόντων από καταστήματα της περιοχής.

Τέλος, συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι νεαροί Ελληνικής καταγωγής, το βράδυ της Τετάρτης στην Άμφισσα Φωκίδας, μετά από αναζητήσεις Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών, διότι όπως προέκυψε, νωρίτερα χθες το βράδυ, παραβίασαν θύρα σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μία τραπεζική κάρτα, με την οποία ακολούθως πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων από διάφορα καταστήματα της περιοχής. Η τραπεζική κάρτα βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και καταπολέμηση της διάπραξης κλοπών και οι Αστυνομικοί των υφιστάμενων Υπηρεσιών της, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με εμφανή παρουσία, εντατικές περιπολίες και συνεχείς ελέγχους, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.