dimitriadis-vitoros
Εύβοια

Εύβοια: Εμφάνιση λύκων στη Βρύση – Κατασπάραξαν σκύλο δίπλα στο δρόμο

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google

Η εμφάνιση άγριων ζώων σε κατοικημένες περιοχές της Εύβοιας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, με ένα νέο περιστατικό να καταγράφεται τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στο χωριό Βρύση. Ένας οδηγός, που κινούνταν στην περιοχή γύρω στις 2:00 το βράδυ, ήρθε αντιμέτωπος με μια σκληρή εικόνα μόλις εκατό μέτρα έξω από τα όρια του οικισμού.

Καθώς το αυτοκίνητο πλησίαζε στο χωριό, τα φώτα του οχήματος «κλείδωσαν» πάνω σε δύο μεγαλόσωμα ζώα που βρίσκονταν ακριβώς στην άκρη του οδοστρώματος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, επρόκειτο για λύκους ή τσακάλια, τα οποία παρέμεναν ακίνητα παρά την προσέγγιση του αυτοκινήτου. Το πιο σκληρό στοιχείο της συνάντησης ήταν ότι το ένα από τα δύο ζώα είχε ήδη αρπάξει έναν σκύλο και τον κατασπάραζε εκείνη την ώρα στο σημείο, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη παρουσία.

lYSIS

Η εγγύτητα του συμβάντος στα πρώτα σπίτια του χωριού προκαλεί πλέον έντονο προβληματισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται θεάσεις άγριων θηρευτών στην κεντρική και νότια Εύβοια, ωστόσο το θράσος τους να παραμένουν κοντά στο δρόμο και σε κατοικημένη ζώνη δείχνει μια σαφή αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Η αναζήτηση τροφής τα ωθεί πλέον σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών, γεγονός που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους.

Οι ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων και κατοικιδίων στη Βρύση και στους γύρω οικισμούς βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς οι νυχτερινές μετακινήσεις κρύβουν πλέον ορατούς κινδύνους. Η ανάγκη για προστασία των κοπαδιών αλλά και των δεσποζόμενων ζώων είναι επιτακτική. Οι κάτοικοι περιγράφουν μια κατάσταση που απαιτεί αυξημένη προσοχή από όλους, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται να κινητοποιήσει τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την αξιολόγηση της κατάστασης στην περιοχή.

Μοιραστείτε:

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από το 2022 έως το 2026 και έπειτα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Εκδότης των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων eviathema.gr και newstok.gr, καλύπτοντας θέματα τοπικού και πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο πρόγραμμα «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του ΕΚΠΑ. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.