Εύβοια – Παπαζάχος: Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος – Είναι πολύ νωρίς

Σεισμός Εύβοια Ζάρακες

Εξαιρετικά επιφυλακτικός ως προς το αν ο χθεσινοβραδινός σεισμός στην Νότια Εύβοια ήταν ο κύριος, εμφανίστηκε ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος.

«Από εχθές λέγαμε ότι είναι πολύ νωρίς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός [αναφέρεται στον χθεσινοβραδινό]. Η περιοχή είναι σχετικά άγνωστη στους σεισμολόγους και δεν έχει σοβαρή ιστορική σεισμικότητα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πιθανότατα κατά 70%, μπορεί να είναι ο κύριος, αλλά τι σημασία έχει αυτό για τους κατοίκους; Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλούς μετασεισμούς, μπορεί να έχουμε έναν 4,5 έναν 4,8. Το μήνυμα είναι ότι η εβδομάδα θα είναι δύσκολη, είτε έχουμε μεγαλύτερο σεισμό είτε όχι και κτήρια με σοβαρά προβλήματα δεν πρέπει να κατοικηθούν», ξεκαθάρισε.

«Ένας σεισμός της τάξης του 5,5-6 μπορεί να γίνει πρακτικά οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο. Οι χαμηλές σεισμικότητας περιοχές δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν σεισμούς» διευκρίνισε ο κ. Παπαζάχος.

Όπως επισήμανε Παπαζάχος, οι κάτοικοι,«πρέπει να ελπίζουν για το καλύτερο, αλλά να προετοιμαστούν για το χειρότερο». Παράλληλα, πρότεινε αποφυγή συναθροίσεων και τόνισε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες καθώς ακόμα και με μικρό σεισμό υπάρχει κίνδυνος πανικού.