Εύβοια: Προσάραξη αλιευτικού λόγω εισροής υδάτων στα Στύρα – Σώοι οι 7 επιβαίνοντες
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθέστε το eviathema.gr στη GoogleΣυναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές της Εύβοιας, μετά από κλήση για ακυβερνησία αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή των Στύρων. Το περιστατικό, που έθεσε σε άμεση κινητοποίηση τον κρατικό μηχανισμό, αφορούσε την ξαφνική εισροή υδάτων στο εσωτερικό του σκάφους, γεγονός που απείλησε άμεσα την ασφάλεια των επτά επιβαινόντων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που καταγράφονται από τις αρμόδιες αρχές, ο κυβερνήτης του αλιευτικού, αντιλαμβανόμενος τον αυξανόμενο όγκο νερού, ενήργησε γρήγορα και προχώρησε σε εκούσια προσάραξη σε αβαθή νερά, βόρεια από τη νησίδα των Στύρων. Η συγκεκριμένη τακτική κίνηση απεδείχθη καθοριστική, καθώς απέτρεψε την ολοκληρωτική βύθιση του πλεούμενου στα ανοιχτά του Νότιου Ευβοϊκού και έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στις δυνάμεις διάσωσης να προσεγγίσουν το σημείο με ασφάλεια.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος συντόνισε την επιχείρηση, αποστέλλοντας άμεσα δύο πλωτά περιπολικά στο ακριβές στίγμα. Παράλληλα, βάσει του πρωτοκόλλου ανταπόκρισης, κλήθηκαν και δύο ιδιωτικά σκάφη που έπλεαν σε κοντινή απόσταση, τα οποία συνέδραμαν ενεργά στην ασφαλή μετεπιβίβαση και απομάκρυνση των επτά ατόμων.
Η απουσία ισχυρών ανέμων και οι γενικότερα καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή διευκολύνουν σημαντικά το έργο των αρχών. Αξιωματικοί του Λιμενικού επιβεβαιώνουν πως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος και των επιβατών. Μετά την ασφαλή μεταφορά τους στη στεριά, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης για την αποκόλληση του σκάφους, ενώ το αρμόδιο Λιμεναρχείο θα διενεργήσει τη σχετική προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το ρήγμα ή τη μηχανική βλάβη που οδήγησε στην εισροή των υδάτων.


