Εύβοια: Σάλος με αντιδήμαρχο – Πιάστηκε να οδηγεί παράνομα φορτωτή του Δήμου

ΤΣΩΚΟΣ

Επιστολή – καταγγελία προς τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων απέστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ευβοίας, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσώκος χρησιμοποιούσε μηχάνημα του Δήμου, χωρίς σχετική άδεια στην επαρχιακή οδό Ψαχνών – Πάλιουρα, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες εκχιονισμού .

Ο αντιδήμαρχος αν και η επιστολή δεν κοινοποιήθηκε δημόσια θέλησε να κάνει ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να αποκρύψει τα προσωπικά δεδομένα του καταγγέλλοντος ενώ αιτιολογεί την αυθαίρετη οδήγηση λέγοντας ότι δεν θα αφήσει ούτε λεπτό να πάει χαμένο για τους πολίτες. Φυσικά δεν απαντά στο επίμαχο ερώτημα, του αν γινόταν κάποιο ατύχημα ποιος θα την πλήρωνε;

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε εκτός των άλλων: “Κύριοι και κυρίες του γραφείου και της θεωρίας ότι και να κάνετε μου δίνεται μεγαλύτερη δύναμη !!! Σαν αντιδήμαρχος δεν θα αφήσω ούτε λεπτό να πάει χαμένο προς τους πολίτες!!! Είμαι από την πρώτη στιγμή και θα είμαι μέχρι την τελευταία όπου και όπως χρειαστεί τα συμπεράσματα δικά σας!!!”

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Ραπτάκης, άμεσα πήρε θέση, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση προς τον θεσμό του διευθυντή του Δήμου Δημήτρη Βοριά για την εφαρμογή της νομιμότητας στην συγκεκριμένη περίπτωση.

“Ως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου είναι αθέμιτο να τοποθετούμαι πολιτικά και αυτό προσπαθώ να πράττω. Θεσμικά όμως έχω το δικαίωμα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στον θεσμό του διευθυντή του Δήμου για την εφαρμογή της νομιμότητας. Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 να ασελγούμε έναντι των θεσμών και της νομιμότητας. Είναι γεγονός ότι μερικές φορές και για το κοινό καλό πάντα , να παρεκκλίνουμε του νόμου ,χωρίς όμως αυτό να γίνεται αυτοσκοπός για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων . Εάν θέλουμε επιτέλους να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο, ας προτάξουμε το κοινό καλό σεβόμενοι ο καθένας τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί, χωρίς να στήνουμε την Ιερά εξέταση μέσω διαδικτύου , όταν καίτοι παράνομοι προσπαθούμε να επιβάλλουμε το δικό μας Εγώ.”

Η καταγγελία που στάλθηκε στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων: 

 

tsvkos1

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!