dimitriadis-vitoros
Εύβοια

Εύβοια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. με 5 συλλήψεις στο νησί

Η επιχείρηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Αστυνομίας σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα 25 συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές και άλλες παραβάσεις.

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google

Πέντε συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Εύβοια στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης-«σκούπα» που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη (16/07/2025), σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η επιχείρηση, που σχεδιάστηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, είχε ως στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

lYSIS

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης στη Στερεά Ελλάδα

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα, οι αστυνομικές δυνάμεις:

  • Έλεγξαν 977 άτομα και 802 οχήματα.
  • Προσήγαγαν 36 άτομα στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.
  • Προχώρησαν σε 25 συλλήψεις.

Εκτός από τις 5 συλλήψεις στην Εύβοια, πραγματοποιήθηκαν 10 στη Βοιωτία και 10 στη Φθιώτιδα.

Οι κατηγορίες που οδήγησαν στις συλλήψεις

Οι 25 συλλήψεις σε όλη την Περιφέρεια αφορούσαν ένα ευρύ φάσμα αδικημάτων, με κυριότερα:

  • 10 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • 1 άτομο για διάπραξη κλοπής.
  • 3 άτομα για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
  • 2 άτομα για παραεμπόριο.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη) και διάφορα είδη παραεμπορίου.

Έμφαση και στην οδική ασφάλεια

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, με τη βεβαίωση 361 παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι πιο συχνές παραβάσεις ήταν η υπερβολική ταχύτητα (51), η μη χρήση προστατευτικού κράνους (26) και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (4).

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι στοχευμένες αυτές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα με αμείωτη ένταση.

Μοιραστείτε:

Η ηλεκτρονική εφημερίδα eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.