Φιάσκο η συνάντηση Ψαθά με Αμυρά στην Στενή για τις ανεμογεννήτριες – «Πράσινο φως» της διυπουργικής για τα αιολικά πάρκα στην Εύβοια

Ψαθάς - Αμυράς

Το επενδυτικό σχέδιο «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW» των εταιριών EDP Renewables S.A. και «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ» , προϋπολογισμού ύψους 489 εκ. ευρώ, το οποίο ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Στις 23/01 ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς συνάντησε τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά και μέλη της αντιπολίτευσης στην Στενή Ευβοίας. Όπως είχε δημοσιεύσει το eviathema.gr και δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο Υφυπουργός έμεινε κάποιες ημέρες στο εξοχικό του στην περιοχή της Χιλιαδούς ώστε να απολαύσει το χιονισμένο τοπίο και βρήκε ευκαιρία επιστρέφοντας να κάνει μια στάση στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δίρφυς όπου συνάντησε την Δημοτική Αρχή αλλά και μέλη της Αντιπολίτευσης για το θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην περιοχή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάρυστος: 40χρονη έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Τουλάχιστον 100.000 ευρώ η λεία των απατεώνων

Σήμερα μετά από ενημέρωση που είχε από ΜΜΕ ο Γιώργος Ψαθάς, “έκπληκτος” διαπίστωσε για την έγκριση της εγκατάστασης συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470,4MW και συνολικής ετήσιας παραγόμενης ενέργειας 1.591GWh στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.

Ενώ ακολούθως έστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό ζητώντας του “να βγάλει εκείνος το φίδι από την τρύπα”….

Η επιστολή Ψαθά στον Περιφερειάρχη:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ και τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με την οποία εγκρίθηκε h εγκατάσταση συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470,4MW και συνολικής ετήσιας παραγόμενης ενέργειας 1.591GWh στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά η κεντρική διοίκηση αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων του Νομού Ευβοίας.
Λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω εξέλιξη παρακαλούμε όπως αναλάβετε τις δέουσες πρωτοβουλίες με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας και την μορφή του αγώνα και της αντίδρασης για την απενεργοποίηση της ανωτέρω απόφασης.

Σοβαρό τροχαίο στην Δροσιά Χαλκίδας – Τραυματισμένος ο ένας οδηγός

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαμός στην Αμάρυνθο: Πάνω από 40 μετανάστες συνελήφθησαν – Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Ψυρρή: Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία εταιρείας όπου ήταν μέτοχος η Μαρέβα Μητσοτάκη [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

EKTAKTO – Λίμνη Εύβοια: Νεκρός άνδρας – Τον καταπλάκωσε δέντρο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο