Φωτιά παντού στην Εύβοια: Βιβλική η επέλαση των αναζωπυρώσεων – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό [BINTEO-ΦΩΤΟ]

PEYKI

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές στα χωριά Σήμια, Βασιλικά, Κρυονερίτης, Ψαροπούλι, Παππάδες, Κεράσια, Σήμια, Μηλιές, Σκεπαστή, Κεχριές, Δάφνη, Μηλιά και Αγδίνες,  στην Εύβοια, που δοκιμάζονται αυτή την ώρα με την τεράστια φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο έχει «πάρει» κατεύθυνση προς Ιστιαία και Πευκί, αλλά και προς Καντύλι, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν ανήμποροι την τραγική αυτή κατάσταση να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Άμεση εντολή για εκκένωση έχει δοθεί για τα Βασιλικά, όπου αυτήν την ώρα επικρατεί πανικός και εντάσεις μεταξύ των κατοίκων.

Στο Πευκί ήδη διακρίνεται η πύρινη λαίλαπα, πλησιάζοντας επικίνδυνα, ενώ τουλάχιστον δύο fairy boat βρίσκονται στο λιμάνι για την εκκένωση των κατοίκων.

πευκι φωτια eviathema

PEYKI

peyki2

Στον Κρυονερίτη οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παρέμεινε στο χωριό, παρά την εκκένωση που είχε διαταχθεί από χθες. Οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση και οι δύο ηλικιωμένοι οδηγούνται σε ασφαλές σημείο. Στο χωριό Μηλιές οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται εκεί μόλις πρόλαβαν να ανασυνταχθούν όταν το χωριό το κύκλωσε η φωτιά.

Στο χωριό Μηλιές οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται εκεί μόλις πρόλαβαν να ανασυνταχθούν όταν το χωριό το κύκλωσε η φωτιά.

Μέσα στο χωριό εκτός από πυροσβέστες είναι και κάτοικοι που δεν θέλουν να το εγκαταλείψουν αν και ζητήθηκε η εκκένωσή του πριν από δύο μέρες και η αστυνομία προσπαθεί να τους πείσει και να απομακρυνθούν.

Στο χωριό Αγδίνες πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα δίνουν μάχη για να προστατέψουν το χωριό αλλά η μάχη είναι αμφίρροπη. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξή της αφού ο ισχυροί άνεμοι στρέφουν τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς πάνω τους, από πάρα πολλές πλευρές.

Στη Σήμια οι φωτιές κύκλωσαν όχι μόνο το χωριό, αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα που πήγαν να το σώσουν. Η φωτιά ξαφνικά τους έκοψε τη μοναδική δίοδο όταν προσπάθησαν να υποχωρήσουν. Παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα μέχρις ότου τα εναέρια μέσα, πρώτα ένα ρώσικο Β 200 και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο, με πάρα πολλές ρίψεις μέσα στους καπνούς έσβησαν τη φωτιά.

Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά, στο Μετόχι και το Σπαθάρι φούντωσαν και πάλι τα μέτωπα γύρω από κατοικημένες περιοχές, ενώ αναζωπυρώσεις είχαμε και κοντά στο χωριό Μουρτιά από το οποίο έχει περάσει πάρα πολλές φορές η φωτιά.

Σε όλα σχεδόν τα μέτωπα η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Λίγο πριν τις 14:00 το πύρινο μέτωπο είχε πάρει κατεύθυνση προς την Ιστιαία.

Η φωτιά όπως φαίνεται από την Περιοχή Νέος Πύργος αυτήν την ώρα:

NEOS PYRGOS

Η φωτιά όπως φαίνεται από την Ιστιαία

istiaia

Η φωτιά όπως φαίνεται από τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης:

KATASK

 

Φωτιά στην Εύβοια: Σοκαριστικο βίντεο – Εξοχικό στο Αχλάδι τυλίχτηκε στις φλόγες της πύρινης λαίλαπας

Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας –Απομακρύνονται με ferry boat πάνω από 1.000 άνθρωποι (βίντεο)

Ο Δήμος Σκύρου στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας

ΣΟΚ στην Εύβοια: Ένοπλη ληστεία στα Ψαχνά – Τους περίμεναν με κουκούλες και μαχαίρια έξω από το σπίτι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Φωτιά στην Εύβοια: Καλούν κατοίκους και τουρίστες από τις Ροβιές να πάνε στην παραλία – Εγκλωβισμένοι σε χωριά και τραυματίες πυροσβέστες

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι