Φωτιά στην Εύβοια: Η επιστολή του Ρουμάνου επικεφαλής πυροσβέστη που διαψεύδει τα fake news -«Η φωτιά δεν μπορούσε να σβήσει σε μια μέρα»

11 Αυγούστου 2021, 12:06 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Διαψεύδει πλήρως το δημοσίευμα που militaire ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Ρουμάνος παρουσιαζόταν να λέει ότι «φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα» και ακόμη ότι «επιχειρούσαν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει η φωτιά».

Ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών έστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του militaire σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στη ρουμανική τηλεόραση και άφησε αιχμές για την τακτική των Ελλήνων πυροσβεστών που επιχειρούν στην Εύβοια.

Αφού εκφράζει τη λύπη του για το λάθος μήνυμα που βγήκε από το εν λόγω άρθρο, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «τεράστιο ψέμα» που «επηρεάζει τη απόλυτη συνεργασία μας και τις κοινές μας προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για τις οποίες μας ζητήθηκε μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ».

Και αναφέρει χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας το δημοσίευμα:

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε ότι οι δασικές πυρκαγιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου λειτουργούσαμε, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα αξιωματικού που ορίστηκε για την ομάδα μας, μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούμε στην περιοχή μεταξύ Σπαθάρι και Καλυβίων που βρίσκεται στο νησί της Εύβοιας, προκειμένου να διατηρήσουμε τη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Αναφέρεται ακόμη στην καλή συνεργασία που έχει η ομάδα του με τους Ελληνες πυροσβέστες, ότι διαπίστωσαν την αφοσίωσή τους και ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ, ως εκ τούτου, να πουν ότι δεν προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Αναφερόμενος ακόμη σε αναρτήσεις στα social media που αναφέρουν «ρωτάμε γιατί δεν χρησιμοποιείται την τεχνική κατάσβεσης «φωτιά στην φωτιά;», ο αρχηγός των Ρουμάνων υποστηρίζει ότι είναι ένα επίσης τεράστιο ψέμα λέγοντας ότι χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους με τους Ελληνες για την κατάσβεση των πυρκαγιών «και ότι η μέθοδος ”πυρκαγιά” χρησιμοποιείται στη χώρα μας ως τελευταία επιλογή και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις δεν συνιστάται».

 

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα για τη Βόρεια Εύβοια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά

\Φωτιά στην Εύβοια: Σταμάτησαν στη θάλασσα οι φλόγες στο Αγριοβότανο – Παραμένει ο κίνδυνος για τις Καματριάδες

Φωτιά στην Εύβοια: Ο Αντιδήμαρχος Θεοφάνης Σπανός δεσμεύεται να δώσει τον μισθό του υπέρ των πυρόπληκτων

Φωτιά στην Αττική: Σήμερα η κηδεία του εθελοντή – Το UpStories αποχαιρετά τον συνεργάτη του

Ευλαμπία Ρέβη: Η εξομολόγηση της ρεπόρτερ που συγκίνησε το Πανελλήνιο – “Έσπασα, άνθρωπος είμαι”

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.