Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια Μάχη επιβίωσης στις Καματριάδες

Photo 1628376203007

Δραματικές ώρες για την βόρεια Εύβοια. Γαλατσώνα, Αβγαριά, Καματριάδες, Γαλατσάδες Γερακιού, Αρτεμίσιο Ασμήνιο, Γούβες, Καστρί, Αγριοβότανο, Ελληνικό, έχουν φτάσει πολλές φορές το τελευταίο διήμερο στο χείλος να γίνουν στάχτες.

Η φωτιά επεκτείνεται με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να δίνουν την άνιση μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Με το τελευταίο φως της ημέρας σταμάτησαν να επιχειρούν τα λιγοστά εναέρια μέσα κι έτσι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους εθελοντές που έχουν έρθει από όλη την Εύβοια και την Αθήνα, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν από εδάφους τις τεράστιες εστίες φωτιάς.

Το μέτωπο μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας επεκτάθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειες για να ανακόψουν την πορεία του.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες είναι ευτυχώς πολύ καλές, με την υγρασία να έχει ανέβει και να δυσχεραίνει την πύρινη λαίλαπα και να κινείται αργά λόγω της άπνοιας που επικρατεί στην περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο απειλεί να κάνει στάχτη τα χωριά Αβγαριά, Γαλατσώνα, Καματριάδες, Γαλατσάδες, Γερακιού, ενώ νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 να εκκενώσουν προς Ιστιαία.

Φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε τώρα» – Νέο μήνυμα του 112 για την Αβγαριά

ΕΚΤΑΚΤΟ – Φωτιά στην Εύβοια: Το πύρινο μέτωπο καίει σπίτια στην Γαλατσώνα – Αναζωπυρώσεις στα χωριά Γερακιού, Αγριοβοτάνι και στο Αρτεμήσιο – Απειλούνται οι Καματριάδες

Φωτιά στην Εύβοια – 7η μέρα της βιβλικής καταστροφής : Κάτοικοι έσωσαν τα χωριά – Συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Έκκληση των κατοίκων για βενζίνη λόγω έλειψης [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΤΑΚΤΟ – Φωτιά στην Εύβοια: Η πύρινη λαίλαπα μόλις μπήκε στα Ελληνικά – Καίει τα πρώτα σπίτια [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι