Φωτιά στην Εύβοια: Πυροσβέστης έμεινε χωρίς σπίτι – Έδινε μάχη να σωθούν τα σπίτια των συγχωριανών του την ώρα που καιγόταν το δικό του[ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΩΣΤΑΣ EVIATHEMA

Η καταστροφική πυρκαγιά επί 9 ημέρες ισοπέδωνε το μεγαλύτερο μέρος της Βόρεια Εύβοια, με πάνω από 500.000 καμένα στρέμματα γής και χιλιάδες οικογένειες να έχουν μείνει στον δρόμο.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Κώστα στο eviathema.gr, ο οποίος περιγράφει το πως βίωσε την επέλαση της πύρινης λαίλαπας, χάνοντας το σπίτι του την ώρα που εκείνος έσβηνε την φωτιά σε σπίτια των συγχωριανών του.

Ο Κώστας από τα Κεράμια της Βόρειας Εύβοιας, εργάζεται ως πυροσβέστης. Τις ημέρες αυτές άυπνος όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του ήταν στην πρώτη γραμμή των μετώπων της φωτιάς προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να την  σβήσουν.

“Την μέρα που κάηκε, εγώ έδινα μάχη για τους συμπολίτες μου στο χωριό Κουρκουλούς. Δυστυχώς τα μέτωπα ήταν πολλά και τα πυροσβεστικά λίγα με αποτέλεσμα αν υπήρχαν δυνάμεις και σε αυτό το χωριό αυτό εξ αρχής, πιστεύω θα είχαν σωθεί όλα τα σπίτια. Οι κάτοικοι, οι πιο πολύ ηλικιωμένοι φύγανε, με αποτέλεσμα να μην μήνει κανένας την σβήσει.” δήλωσε στο eviathema.gr ο Κώστας.

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Λίμνη Ευβοίας: Δύο βδομάδες πριν την πυρκαγιά προκήρυξε διαγωνισμό για αντιπυρική προστασία το Δασαρχείο

Βοιωτία: 47χρονος κατηγορείται για ασέλγεια στον 14χρονο γιο του

Φωτιά στην Εύβοια: Η συγκλονιστική προσπάθεια ενός κατοίκου να σβήσει τις φλόγες με ένα κλαδί [βίντεο]

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα για τη Βόρεια Εύβοια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά

\Φωτιά στην Εύβοια: Σταμάτησαν στη θάλασσα οι φλόγες στο Αγριοβότανο – Παραμένει ο κίνδυνος για τις Καματριάδες

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι