Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια – Βασίλης Στάμου: “Πρέπει άμεσα να αποδοθούν ευθύνες για αυτήν την καταστροφή”

12 Αυγούστου 2021, 7:36 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Βασίλης Στάμου, ήταν ένας από τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, όπου μερόνυχτα ολόκληρα έδωσε μεγάλη μάχη, για να σβήσουν οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τα χωριά της περιοχής.

Αν και δεν ήταν αρμόδιος, με δική του πρωτοβουλία, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία, με κατοίκους στην Στροφυλιά, στα Κεράμια αλλά και άλλα χωριά, για να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί βοήθεια.

Το eviathema.gr βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 18/08 για ακόμα μια φορά στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ, φανερά καταβεβλημένο όπως άλλωστε και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ακόμα σοκαρισμένοι καταμετρούν τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Οι κάτοικοι που περνούσαν και μιλούσαν στον Πρόεδρο, είχαν ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του, ενώ δεν παρέλειψαν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον αφού η βοήθειά του τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύτιμη.

Ο Βασίλης Στάμου απάντησε στα ερωτήματα του eviathema.gr, όπου εκτός των άλλων δήλωσε ότι πρέπει άμεσα να αποδοθούν ευθύνες για αυτήν την πύρινη καταστροφή που έπληξε την Βόρεια Εύβοια.

Σχετικά με την διαχείριση της κατάστασης δήλωσε στο eviathema.gr: “Δεν υπήρχε σχέδιο πουθενά, ο κρατισμός μηχανισμός δεν υπήρχε πουθενά. Μόνοι τους κάποιοι πολίτες με την βοήθεια των πυροσβεστών έσβησαν τις φωτιές.”

Ενώ στο ερώτημα σχετικά με την  προ δύο εβδομάδων δημοσίευση διαγωνισμού του Δασαρχείου Λίμνης σχετικά με αντιπυρικά δήλωσε: “Ο κ. Σπανός είναι γνωστό ότι έχει δώσει κάποια χρήματα στο Δασαρχείο της Λίμνης και στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης-Αγίας Άννας, μετά την καταστροφή της κακοκαιρίας ΜΗΔΕΙΑ, ώστε να καθαριστούν τα δάση. Αυτά τα λεφτά δεν ξέρουμε που έχουν πάει ακόμα, ενώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. “

Σχετικά με τους Βουλευτές της Εύβοιας, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι, επισκέφθηκαν την Βόρεια Εύβοια, αλλά δεν έκαναν και κάτι, ενώ αναφέρθηκε στην σειρά από ενέργειες του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας να πραγματοποιηθούν και να υπάρξει κάποια επιστροφή στην κανονικότητα για τους κατοίκους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Λίμνη Ευβοίας: Δύο βδομάδες πριν την πυρκαγιά προκήρυξε διαγωνισμό για αντιπυρική προστασία το Δασαρχείο

Βοιωτία: 47χρονος κατηγορείται για ασέλγεια στον 14χρονο γιο του

Φωτιά στην Εύβοια: Η συγκλονιστική προσπάθεια ενός κατοίκου να σβήσει τις φλόγες με ένα κλαδί [βίντεο]

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα για τη Βόρεια Εύβοια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά

\Φωτιά στην Εύβοια: Σταμάτησαν στη θάλασσα οι φλόγες στο Αγριοβότανο – Παραμένει ο κίνδυνος για τις Καματριάδες

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.