Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο η  Στελλίνα Σιαράπη

Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο  Στελλίνα Σιαράπη
Στελλίνα Σιαράπη

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, αναλαμβάνει καθήκοντα  Γενικής Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο η κα. Στελλίνα Σιαράπη.

Η Στελλίνα Σιαράπη είναι μια άξια  νέα Χαλκιδέα η οποία μόλις στα τριάντα της χρόνια έχει καταφέρει πάρα πολλά και έχει κάνει υπερήφανη την Οικογένεια της , την πόλη καταγωγής της αλλά και ευρύτερα την Εύβοια

Η μητέρα της είναι ιδιοκτήτρια του γνωστού πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή της Λιανής άμμου στην Χαλκίδα και η αδελφή της Γεωργία ήταν διακεκριμένη αθλήτρια κολύμβησης και έχει ασχοληθεί με τα κοινά στην γενέτειρα της τόσο μέσα από το Επιμελητήριο της Εύβοιας όσο και ως υποψήφια στην αυτοδιοίκηση.

Η νέα Γενική Γραμματέας αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Ιατρίδη, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας από τις 20 Ιουλίου του 2023.

 Ο κ. Καιρίδης ευχαρίστησε τον κ. Ιατρίδη για τη σημαντική συμβολή του στο  έργο του Υπουργείου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα του.

το βιογραφικό της κας Σιαράπη:

Η κα. Σιαράπη γεννήθηκε το 1994 στη Χαλκίδα. Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Φεβρουάριο του 2024 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Ιούνιο του 2023 ήταν Ειδική Σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη .

Από τον Ιανουάριο του 2021 έως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους διετέλεσε Σύμβουλος Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το 2020 ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ισότητας των Φύλων (ΕΣΙΦ).

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 ήταν Ειδική Σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

 Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με ειδίκευση στην Έρευνα και τη Διεθνή Επικοινωνία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τις εκλογές του Ιουλίου 2019 εργάστηκε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΝΔ.

 Από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το 2017 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (2015-2016). Έχει παρακολουθήσει εξ’ αποστάσεως τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα: Women Leadership Program (2021) Yale School of Management, Strategic Communication (2020) George Washington University, Jean Monnet Module “Moving the EU Forward” (2016) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει άριστα αγγλικά.