Γιάννης Καλαβρής: “Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έφτασε στο απροχώρητο. Ακούει κανείς;”

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Σε ανάρτησή του ο γνωστός Δικηγόρος της Χαλκίδας Γιάννης Καλαβρής, κάνει αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο κάτι που έχει καταγγείλει πολλές φορές και ο Σύλλογος Εργαζομένων

Το κείμενο της ανάρτησης:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος , με σειρά επιστολών του και δυναμικών παρεμβάσεών του διαμαρτύρεται εδώ και μήνες για την κατάσταση που επικρατεί στο νέο νοσοκομείο Χαλκίδος . Επίσημα , έχει κάνει διαμαρτυρία για τις κενές θέσεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό , παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό.

Καταγγέλλει ανοικτά και με στοιχεία ότι δεν τηρούνται τα όρια ασφαλούς στελέχωσης στα νοσηλευτικά τμήματα , ότι δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία για τις βάρδιες προσωπικού .
Πιο συγκεκριμένα, με νέα ανακοίνωσή του στα πλαίσια 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 22/6 κάνει λόγο για :

– ΜΕΘ που λειτουργεί χωρίς να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις στελέχωσης και λειτουργίας, σύμφωνα με το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας). Με το ίδιο προσωπικό στη ΜΕΘ για covid περιστατικά και στη γενική ΜΕΘ
– τμήματα που λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλούς στελέχωσης (Παθολογική – Χειρουργική – ΤΕΠ – Καρδιολογική – Μικτή κ.α)
– εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου – αλλαγές νομίμου ωραρίου χωρίς τη συγκατάθεση εργαζομένων (ωράρια 10πμ-6μμ)
– απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα και φύλαξη και “ΕΙΣΟΔΟ” των εργολάβων στο νοσοκομείο.
– δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και κανονικές άδειες
– μετακινήσεις ιατρών για εφημερίες στο νοσοκομείο Λαμίας.

Όλες αυτές οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας , την εξουθένωση των εργαζομένων βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους , ενώ είναι προφανές ότι δεν διασφαλίζουν την αναμενόμενη ποιότητα νοσηλείας στους πολίτες.
Εδώ ακριβώς έχει ρόλο η πολιτική , είναι πλέον σαφές ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων , θέμα πολιτικών επιλογών και σαφών και ξεκάθαρων θέσεων.

Κάποιοι δεν θέτουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδος και παρά τις φωνές των ίδιων των εργαζομένων κωφεύουν.

Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας να αφουγκραστεί τις διαμαρτυρίες των κύριων υποστηρικτών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, των ίδιων των εργαζομένων του και να δώσει άμεσα λύσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και της υποστήριξης του ΕΣΥ και όχι της απαξίωσης του. Δεν φτάνουν μόνο τα νέα σύγχρονα κτήρια, όταν λείπει το έμψυχο δυναμικό για να έχουμε πραγματικά ποιοτικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας ….